Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Прийняття проекту Положення про реалізацію лісоматеріалів необроблених

Прийняття проекту Положення про реалізацію лісоматеріалів необроблених є необхідним для встановлення чітких та прозорих правил для забезпечення розвитку вітчизняної деревообробної галузі.

На цьому сьогодні наголосила Перший заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Христина Юшкевич під час засідання робочої групи з удосконалення зазначеного проекту документа.

«На розширеній урядовій нараді, у якій брали участь більшість представників деревообробних підприємств та асоціацій, які і сьогодні присутні на засіданні робочої групи у Держлісагентстві, це питання широко обговорювалося. Ми дійшли висновку, що необхідно спільно доопрацювати документ, проект якого був розроблений у грудні 2015 року»,- зазначила Христина Юшкевич.

За її словами, відомство разом з представниками деревообробних підприємств та асоціацій має конструктивно опрацювати проект Положення, вийти на спільне збалансоване рішення для держави та бізнесу.

«Зі свого боку ми докладемо максимум зусиль, щоб документ було прийнято якнайшвидше», – підкреслила Перший заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України.

Прийняття проекту Положення забезпечить нормативно-правове врегулювання механізму реалізації усіх лісоматеріалів необроблених, заготовлених постійними лісокористувачами, сприятиме відкритості і прозорості ринку лісоматеріалів необроблених, покращить забезпечення зростаючих потреб вітчизняних деревообробних підприємств у сировині, забезпечить залучення інвестицій у деревообробну галузь.

Прес-служба Держлісагентства