Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Роз”яснення стосовно викладеного в ютубі роліку вирубки в “Клавдієвському лісгосп”.

Стосовно викладеного в ютубі роліку вирубки в “Клавдієвському лісгосп”.

Зазначена в роліку територія відноситься до Плахтянського лісництва ДП “Київський лісгосп” . Працівники лісової охорони лісництва постійно ведуть моніторинг санітарного стану лісових насаджень, а починоючи з 2016 року, коли були виявлені значні обсяги всихання до лісництва був викликаний представник ДСЛП “Київлісозахист”, для проведення ретельного лісопатологічного обстеження лісових насаджень Плахтянського лісництва.

В сюжеті активістів де говориться “що зростає одна береза” показана ділянка лісу на якій проводилось суцільне рубання (рубка головного користування в 2017році) кв 38 вид 12 пл 1,3га на фото по м’яколистяній госпсекції (7Бп2Сз1Дз – вік 74роки), відповідно до умов місця зростання та діючих рекомендацій ділянка була очищена та залишена під природне поновлення.

Ще на двох фото також показані ділянки лісу на яких проводилися рубки головного користування 2018року. В зв’язку з тим що в Україні діє ще пожежонебезпечний період то ділянки будуть зачищені, а порубкові рештки спалені після настання тривалих дощів, після чого буде проведено підготовку грунту та посадка лісових культури в осінньо-весняний період, в залежності від погодних умов.

Інші ділянки про які ведется мова це ділянки лісу на яких було проведено суцільні санітарні рубки у відповідності до Санітарних правил в лісах України (із залученням представників місцевих органів самоврядування). Станом на 14.09.2018 року на території Плахтянського лісництва 64 ділянки суцільних зрубів, з них 58 ділянок площею меньше 1 га.     На ділянках лісу де створені лісові культури в 2018 році немає жодної ділянки на якій посаджено чиста сосна, всі ділянки йдуть з домішками листяних порід (дуб, береза).

Як відомо на кожній ділянці де створені лісові культури проходить природній відпад, після проведення осінньої інвентаризації лісових культур буде чітко встановлено на якій ділянці необхідно провести доповнення і в якій кількості.

Також повідомляємо що підчас ревізії працівникам Плахтянського лісництва було вказано на те що частина квартальних стовпів знаходиться в неналежному стані (вигоріла фарба, пошкоджені, тощо), після того як трохи спала напруга (зниження температури повітря та з’явилися дощі) почалося відновлення квартальної сітки (фарбування стовпів, встановлення нових стовпів). Після того як висохне біла фарба на щоках квартальних стовпів буде нанесена нумерація чорною фарбою.

На даний час цим займаються працівники лісової охорони лісництва.

Дякуємо за активну громадянську позицію, маємо надію на співпрацю.