Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Ще один крок з поліпшення комунікацій громадян та підприємців з лісівниками

За ініціативи керівництва Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства та державного підприємства «Київське лісове господарство», для поліпшення якості надання послуг громадянам та юридичним особами, сьогодні при Київському обласному та по м. Києву управлінні лісового та мисливського господарства відбулось урочисте відкриття Центру з надання адміністративних послуг.

Урочисто відкрили Центр з надання адміністративних послуг заступник Голови  Державного агентства лісових ресурсів України Бондар Володимир Налькович та начальник Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства Бойко Олексій Леонідович.

В свою чергу, Бондар Володимир Налькович наголосив на тому, що дуже важливим нашим завданням є щодня, кожною своєю дією примножувати позитивні зміни в роботі лісової галузі.

Відкриття даного центру сприятиме оперативному та якісному наданню адміністративних послуг та послуг з видачі сертифікатів про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій. Зокрема, відтепер громадяни, які хочуть стати мисливцями та отримати мисливський квиток або ж обміняти контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання, підприємці-експортери лісоматеріалів, яким необхідно отримати сертифікат про їх походження, можуть звертатися в даний центр.

В забезпеченні функціонування даного Центру задіяно п’ять посадових осіб Управління та три працівники ДП «ЛІАЦ», а для зручності вже існуючих та майбутніх мисливців Центр облаштовано платіжним терміналом. Раніше ж, для оплати адміністративних послуг, громадяни користувались послугами банківських установ, які територіально незручно розташовані, що ускладнювало процес отримання адміністративної послуги та потребувало витрати додаткового часу.
Перелік послуг, які відтепер можна отримати в Центрі надання адміністративних послуг:

– скласти іспит та отримати посвідчення мисливця;
– отримати чи обміняти контрольну картку обліку добутої дичини та порушень правил полювання;
– отримати дублікат посвідчення мисливця;
– отримати дублікат контрольної картки обліку добутої дичини та порушень правил полювання;
– отримати сертифікат про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій.

Слід відмітити, що на сьогодні загальна кількість мисливців в Київській області становить більше 40 тисяч осіб, а протягом 2018 року за отриманням сертифікатів звернулося близько 250 юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, яким було видано 19853 сертифікати про походження лісоматеріалів та виготовлених із них пиломатеріалів.

У відкритті Центру також  взяли участь  Генеральний директор ДП “Укрджержліспроект” Валерій Цибулько та його заступник Петро Шарейко, директор ДП “ЛІАЦ” Віктор Мельниченко, Віце-Президент Всеукраїнської асоціації мисливців та користувачів мисливських угідь Віктор Червоний, заступник Голови Держлісагентства (2013-2015 рр) Віталій Атаманчук, Голова Товариства лісівників України Юрій Марчук.

Прес-служба
Київського обласного та по м. Києву управління 
лісового та мисливського господарства