Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Схвалення районної програми «Ліси Сквирщини» на 2017-2021 роки»

Схвалення районної програми «Ліси Сквирщини» на 2017-2021 роки»

23 лютого 2017 року директор державного підприємства «Білоцерківське лісове господарство» Вітряк Анатолій Вікторович прийняв участь в роботі чергової сесії Сквирської районної ради.
Одним з питань порядку денного сесії було питання прийняття районної програми «Ліси Сквирщини» на 2017-2021 роки».
В розробці програми активну участь приймали спеціалісти лісгоспу, представники Сквирської районної державної адміністрації та Сквирської районної ради. Проведено два засідання робочих груп щодо розробки програми. Детально програма була розглянута на передсесійній постійній депутатській комісії з питань агропромислового комплексу, земельних, водних та лісових ресурсів.
Метою даної програми є визначення основних напрямків збалансованого розвитку лісового господарства в районі, спрямованих на посилення екологічних, соціальних та економічних функцій лісів, забезпечення розвитку лісової, рекреаційної та туристичної інфраструктури, здійснення лісогосподарських заходів з урахуванням екологічних, економічних та соціальних особливостей Сквирського району.
Програмою передбачаються заходи щодо підвищення продуктивності лісів на основі застосування лісокультурних методів та забезпечення ведення збалансованого і невиснажливого лісокористування.
У відповідності до матеріалів лісовпорядкування щорічний обсяг загального запасу заготовленої під час проведення рубок формування і оздоровлення лісів деревини складатиме 8,4 тис. кубічних метрів, від рубок головного користування – 4,3 тис. кубічних метрів (при цьому середній приріст деревини складає 17,8 тис. кубічних метрів на рік, тобто використовується 71% щорічного приросту).
Площа відновлення лісів складає 100 га за період дії програми.
Фінансове забезпечення виконання програми забезпечується за рахунок власних коштів підприємства, яких заплановано на період дії програми в об’ємі 19443800 грн.
В обговоренні програми взяли активну участь депутати районної ради, сільські голови, представники громадськості.
В результаті голосування районну програму «Ліси Сквирщини» на 2017-2021 роки» прийнято одноголосно.