Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Тиждень права у ДП “Фастівський лісгосп”

Вже традиційно в Україні з 10 грудня проводять тиждень права. А свій початок він бере з далекого 1948 року, саме у цьому році 10 грудня у Парижі на 183 пленарному засіданні Генеральної асамблеї ООН була прийнята «Загальна декларація прав людини», як завдання до виконання якого повинні прагнути всі народи і всі держави з тим, щоб кожна людина і кожний орган суспільства, завжди маючи на увазі цю Декларацію, прагнули шляхом освіти сприяти поважанню цих прав і свобод і забезпеченню, шляхом національних і міжнародних прогресивних заходів, загального і ефективного визнання і здійснення їх як серед народів держав – членів Організації, так і серед народів територій, що перебувають під їх юрисдикцією».
В Україні щороку, починаючи з 2008, проводиться Всеукраїнський тиждень права з нагоди річниці прийняття Загальної декларації прав людини.

Тиждень права – це масштабний захід, який об’єднує правників, органи влади, громадський сектор, міжнародних партнерів задля просвіти у сфері прав людини. До проведення заходів щорічно долучається велика кількість громадських та студентських організацій, юридичних компаній, закладів освіти, правників та активістів.
Головні завдання Тижня – показати важливість правової освіти українців, виховувати в них повагу до закону та прав людини, залучити до участі в цікавих правових заходах.
Становлення громадянського суспільства і правової держави в Україні можливе завдяки високому рівню правової освіти населення.
В рамках проведення Всеукраїнського тижня права, який проходить з 10 по 16 грудня, у ДП «Фастівський лісгосп» було проведено цілий ряд заходів, спрямованих на підняття рівня правової культури та набуття необхідного рівня знань працівниками підприємства.
У центральній конторі та у підрозділах підприємства, для підвищення рівня правової поінформованості з питань прав людини, юрисконсультом лісового господарства Вячеславом Бурим були проведені лекції та бесіди з питань реалізації конституційних прав громадян, знань своїх прав та обов’язків. Також відбулися навчання за темами: «Про захист гідності та честі фізичної особи, а також ділової репутації фізичної та юридичної особи» та «Трудові спори: причини виникнення та порядок вирішенняі».

Прес-служба ДП “Фастівський лісгосп”