Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

У Держлісагентстві відбулось обговорення напрямів реалізації проекту ГЕФ

У Держлісагентстві відбулось обговорення напрямів реалізації проекту ГЕФ

2017–2021 рр. в Україні буде реалізовано проект Глобального екологічного фонду (ГЕФ) «Запровадження збалансованого землеуправління з метою попередження деградації земель, адаптації до змін клімату та внеску у зменшення бідності в сільських регіонах України». Передбачається, що проект міститиме компонент щодо удосконалення збалансованого лісоуправління.

На даний час в Україні знаходиться місія експертів ФАО як агенції, що буде відповідати за підготовку та впровадження проекту в Україні. Завданням місії є збір пропозицій різних міністерств і відомств щодо можливих напрямів реалізації проекту.

Перший заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Христина Юшкевич презентувала позицію відомства у цьому аспекті. Серед іншого запропоновано розробку стратегії адаптації лісів до змін клімату, створення лісів на деградованих землях сходу та півдня України, відновлення протиерозійних споруд та створення протиерозійних насаджень, розробки і впровадження Програм реабілітації стану лісів та відновлення лісових ресурсів, постраждалих у наслідок воєнних дій.

Прес-служба Держлісагентства