Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

У Київському обласному та по м. Києву УЛМГ відбулася колегія.

8 серпня 2017 року колегією Київського обласного та по м. Києву УЛМГ (далі Управління) під головуванням начальника Управління Олексія Бойка, та його заступників Руслана Гузенка, Тараса Васьківа та Василя Гриня підведені підсумки господарсько-фінансової діяльності за І півріччя 2017р підприємств, які підпорядковані Управлінню, обговорено питання відкриття сезону полювання та стан охорони лісів від незаконних рубок на території Київської області.

Про підсумки господарсько-фінансової діяльності підприємств Київської області за 1 півріччя 2017 року доповідав перший заступник начальника управління – Руслан Гузенко.
Він зазначив, що за 6 місяців 2017 року державними лісогосподарськими підприємствами, що входять до сфери впливу Управління проведено заходи з поліпшення якісного стану лісів на площі 2532 га. Підприємствами сплачено податків на суму 135662,3 тис. грн , з яких у державний бюджет 94952,9 тис. грн , до місцевих бюджетів 40709,4 тис. грн. Середня заробітна плата на підприємствах досягла 10267,00 грн.

Заступник начальника управління-завідувач сектором мисливського господарства Василь Гринь проінформував присутніх, що мисливське господарство на території Київської області ведуть 70 користувачів мисливських угідь. Із них 1 підприємство, що підпорядковується Управлінню, 19 господарств Київського обласного МРВО УТМР та 51 користувач іншої форми власності. У відповідності до Закону України ” Про мисливське господарство та полювання” у серпні почався сезон полювання на пернату дичину. На території Київської області переважна більшість користувачів мисливських угідь (в тому числі мисливські господарства Київського обласного МРВО Київської обласної ради УТМР) розпочали сезон полювання з 05.08.2017 року, інші користувачі з 12.08.2017 року. Станом на 08.08.2017року мисливствознавцями державних підприємств Управління складено 80 протоколів на порушників правил полювання.

Також обговорено стан охорони лісів від незаконних рубок. Начальник відділу охорони та захисту лісу Ігор Байтала зазначив, що в умовах сьогодення необхідно продовжувати регулярно проводити ревізію лісового фонду, посилити оперативну роботу відомчих рейдових бригад, висвітлювати у ЗМІ питання додержання вимог лісового законодавства, відповідальності за скоєні правопорушення та здійснення заходів, що проводяться підприємствами з охорони лісів.

Колегія окреслила першочергові завдання, які стоять перед лісівниками на найближчий період.

Детальніше www.facebook.com/photo.php