Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Валерій Черняков подякував лісівникам за сумлінну командну роботу

Шановні лісівники, колеги!

14 січня Уряд офіційно прийняв мою відставку. Моє звільнення – це незгода з курсом нового Уряду тотально реформувати лісову галузь. Я не хочу бути причетним до незваженої, непродуманої політики нової правлячої більшості. Вважаю для себе не прийнятним, перебувати на посаді, коли намагаються приватизувати державні ліси, які завжди вважалися всенародним надбанням. Такий тимчасовий зиск може обернутися для українського народу втратою лісів, їх національного багатства. Разом з тим, не хочу брати на себе відповідальність за мораторій на експорт лісу – кругляка, і спостерігати, як занепадає лісова галузь, зростає рівень безробіття на селі, а головне – бюджет країни не доотримує коштів.

Я сподіваюся, що Революція Гідності показала владі, що досить обдурювати громадян, забирати у них законне право розпоряджатися тим, що по праву належить українському народу. Маю глибоку віру, що лісівнича громадськість, науковці, звичайні працівники зможуть зберегти наші ліси, які наші з Вами діди, батьки плекали цілими поколіннями.

Як колишній Голова Держлісагентсва хочу подякувати всім хто разом зі мною останніх 10 місяців працював задля збагачення лісового господарства. Я щиро вдячний лісівникам України, і працівникам центрального апарату, і директорам лісгоспів, і звичайним майстрам лісу, всій лісівничій родині за спільну, кропітку командну роботу.

Хочу сказати, що лише за допомогою Ваших спільних зусиль, шановні лісівники, ми у минулому 2014 році досягли найвищих економічних показників господарювання. Нам вдалося в непростий для країни час наповнити майже на 2 млр. грн, державну казну. Підняти заробітну плату на 11%, збільшити випуск продукції переробки на 18%, зменшити на 36% незаконні рубки. І головне – посадити 50 тис. га. нових лісів.
Окремо, хочу подякувати усім працівникам галузі за підтримку українських військових, наших лісівників, які, ризикуючи своїм життям, боронили і продовжують боронити кордони неньки-України. Немає мабуть у галузі такої людини, яка б не підтримала країну в цей грізний час.

За весь період проведення АТО лісівники допомагали Збройним Силам, Нацгвардії, бійцям спеціалізованих батальйонів добровільними внесками, продукцією власного виробництва – пиломатеріалами, дровами, продуктами харчування, речами, технікою.

За це я щиро вдячний усім небайдужим патріотично налаштованим лісівникам і членам їх родин. Вічна пам’ять тим лісівникам, які віддали своє життя за Незалежність країни.

Майже рік, весь цей час, ми всі разом сумлінно працювали на благо та розвиток лісового господарства.
Маю віру, що нам лісівникам все ж таки вдасться відстояти галузь і не дозволити ганебний процес приватизації, який, знову ж таки, вигідний олігархам, яким не важливо, що буде з лісами потім.
Я переконаний, що лісова галузь України в майбутньому буде розвиватись європейськими стандартами. І жодні зацікавлені у привласненні галузі політики, бізнесмени не зможуть стати на заваді згуртованості, колективному розуму, силі і наполегливості лісівників.

Слава Україні!
З повагою, Валерій Черняков