Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Валерій Черняков в рамках робочої поїздки на Волинь відкрив лісову дорогу 3 вересня 2014

Під час робочої поїздки на Волинь голова Державного агентства лісових ресурсів України Валерій Черняков проінспектував роботу ДП «Маневицьке ЛГ». Валерій Вікторович познайомився з впровадженням електронного обліку на підприємстві, роботою нової техніки, зокрема взаємодією вантажного маніпулятора і лісовоза, доглядом за лісовими культурами та веденням мисливського господарства. Разом з начальником Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Василем Мазуриком та головою Маневицької райдержадміністрації Людмилою Кирдою відкрив новозбудовану лісову дорогу смт. Маневичі – Галузія.

«За два місяці силами лісогосподарства збудовано 4 км дорожнього полотна, – доповів керівництву директор ДП «Маневицьке ЛГ» Володимир Радіон. – Один кілометр нам обійшовся в 11 тис. грн, що на 5 тис. грн менше, аніж в попередні роки. Використовували власну техніку і супіщано-гравійні матеріали з місцевих кар’єрів». Ще 5 км маневицькі лісівники добудують наступного року, з’єднавши районний центр із селом, до якого раніше існували тільки об’їзні шляхи. Цього року лісівники прокладуть ще 2 км «соціальної дороги» з смт. Маневичі до хутора Лоша, де живуть пенсіонери та ветерани галузі. У планах також будівництво «болотної дороги» для вивезення лісодеревини.

Голова Державного агентства лісових ресурсів України Валерій Черняков високо оцінив якість будівництва та створення дорожньої інфраструктури. При цьому наголосив, що по Україні ця цифра може скласти до ста чи й більше км дорожнього полотна по малопрохідних лісових масивах. Будівництво доріг і надалі лишатиметься одним із пріоритетних напрямків лісової політики.

Прес-служба Волинського ОУЛМГ