Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Відбулася нарада щодо створення державного лісового кадастру 24.01.2017

Відбулася нарада щодо створення державного лісового кадастру

24 лютого, за участю Міністра аграрної політики та продовольства Тараса Кутового та Першого заступника Міністра Максима Мартинюка у Міністерстві аграрної політики та продовольства України відбулась нарада з питань створення державного лісового кадастру.

Під час наради т. в. о. Голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич зазначила, що моніторинг діяльності лісового господарства за допомогою засобів дистанційного зондування землі є необхідним для України.

«Лісовий кадастр стане основою для геопорталу моніторингу лісів, а це, в свою чергу, дозволить онлайн моніторити процеси лісовідновлення, виявляти незаконні вирубки, лісові пожежі, контролювати законні рубки, стан насаджень і багато іншого», – повідомила очільник Держлісагентства.

Також Христина Юшкевич підкреслила, що для створення повноцінно функціонуючого кадастру потрібно докласти багато зусиль і коштів та консолідувати роботу всіх зацікавлених сторін.

«В ідеалі це має бути цілісна система, яка поєднуватиме дані космічного моніторингу, земельного кадастру, картографічні матеріали лісовпорядкування, таксаційні описи, а також потрібно буде перевірити все на місці, точніше в лісових масивах. В Україні загалом це майже 10 млн га». – зазначила т. в. о. Голови Держлісагентства.

У обговоренні також взяли участь представники Мінагрополітики, Держлісагентства, Мінприроди, Держгеокадастру, Укрдержліспроекту, Державного космічного агентства та громадськості.