Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Відбулось обговорення про включення територій державних лісогосподарських підприємств до новостворюваного НПП “Нижньодніпровський”

17 листопада в Державному агентстві лісових ресурсів відбулась зустріч керівництва відомства із природоохоронцями. Участь у якій взяли: радник Голови – Андріян Гутник, заступник Голови – Віталій Атаманчук, начальник Управління лісового господарства та відтворення лісів Володимир Романовський, та начальник відділу розвитку природно-заповідного фонду Департаменту заповідної справи Мінприроди України Григорій Парчук, а також представник міжнародної благодійної організації «Екологія-Право-Людина» Петро Тєстов.

Сторони розглядали питання щодо створення в Херсонській області національного природного парку «Нижньодніпровський» і включення до його складу земель, що знаходяться на території ДП «Степовий ім. В. М. Виноградова філіал УкрНДІЛГА», ДП «Херсонське лісомисливське господарство», ДП «Каховське лісове господарство».

З метою досягнення компромісу та обговорення пропозицій було прийнято рішення провести нараду в Херсонському облуправлінні лісового та мисливського господарства з ініціаторами заповідної справи, та із залученням фахівців лісового господарства, науковців, в тому числі користувачів природних ресурсів.
«Ми не проти створення національного природного парку на територіях підпорядкованих Держлісагентству підприємств, адже об’єкти природо-заповідного потрібно збільшувати. Ми очікуємо на результати обговорення в Херсоні, після чого ми повернемося до розгляду справи на рівні агенції лісових ресурсів», – зазначив радник Голови лісового відомства Андріян Гутник.

Прес-служба Держлісагентства