Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Володимир Бондар назвав три пріоритети, які необхідно терміново реалізувати у лісовій галузі

http://dklg.kmu.gov.ua/forest/control/uk/publish/article;jsessionid=F5AB5B7D5A615B222282DD9A1F1751E3.app2?art_id=195483&cat_id=32888

Сьогодні відбувся IV з’їзд лісівників України, в якому взяли участь майже 500 делегатів з усіх областей України, науковці, народні депутати України.

Під час виступу заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів Володимир Бондар звернувувагу на три пріоритети, які необхідно реалізувати, щоб лісова галузь змогла повноцінно функціонувати та розвиватися.

«По-перше, це вирішення питання фінансового забезпечення ведення лісового господарства в різних географічних зонах, сприяння довгостроковим інвестиціям в лісове господарство. По-друге, це забезпечення стабільності лісового, податкового і природоохоронного законодавства на довгостроковий період. Особливо це стосується термінового вирішення питання оподаткування земельним податком лісових земель. По-третє, це вдосконалення лісоуправління та зміна ставлення суспільства, громадськості, можновладних структур до представників лісівничих професій, до самого лісового господарства, як до соціально важливого сектору економіки, що робить надзвичайно важливу і корисну справу», – зазначив Володимир Бондар.

За його словами, відсутність протягом трьох останніх років фінансування лісового господарства фактично призвело до втрат професійних кадрів на півдні та сході країни, деградації систем лісовпорядкування та ефективного захисту лісів, до неможливості запровадження новітніх технологій та оновлення застарілої техніки та засобів виробництва.

З повними тезами виступу можна ознайомитися тут