Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ЗМІ про нас. Нещодавно ми з журналістами каналу “Інтер” відвідали ДП “Вищедубечанський лісгосп”.

Про ведення мисливського господарства нам у районі нам розповідали Ігор Демідась – районний мисливствознавець лісгоспу

та спеціаліст Асоціації користувачів мисливських та рибальських господарств Володимир Нижник..

“- Збереження дикої фауни з метою покращення умов для відтворення і збільшення мисливських ресурсів – основна задача сьогодення для мисливського господарства у Київській області.” – зазначив Ігор Михайлович. Він розповів, що для зменшення негативного впливу людини на фауну і флору треба компенсувати нанесений природі збиток, створити нормальні умови для існування дичини, чому сприяють так звані біотехнічні заходи. До них відносяться: зимова підгодівля мисливських тварин, поліпшення кормових, захисних і гніздо придатних властивостей угідь, боротьба зі шкідливими тваринами, розселення, акліматизація і реакліматизація мисливських звірів і птахів, створення заказників, відтворювальних ділянок і зон спокою, регулювання статевовікової структури популяцій, а також проведення робіт із захисту мисливських тварин від інфекційних й інвазійних захворювань. Збереженню поголів’я тварин у мисливських господарствах сприяє також відстріл хижаків.

Володимир Нижник наголосив, що в угіддях тварини можуть піддаватися різноманітним хворобам, в тому числі небезпечним і для людини. Попередити розповсюдження небезпечних хвороб можна нескладними біотехнічними заходами. Під час зимового підгодовування тварин медикаменти додаються до ясел з віниками та сіном, при облаштуванні солонців та лизунців – до соляних брил. Для кабанів влаштовують купальні, до яких додають незначну кількість відпрацьованого машинного масла (для боротьби із шкірними паразитами). Ці заходи також передбачають відповідну селекційну роботу.

Ігор Демідась відзначив активну роботу єгерської служби. Для охорони тварин від браконьєрів єгері використовують скриті інфрачервоні камери з функцією передачі ММС, які дають при проведенні мисливської таксації повну картину стану угідь.

Ми впевнені, що проблеми реорганізації структури та реформи у мисливській галузі країни слід широкого і прозорого обговорювати у ЗМІ, тож дякуємо журналістам, які щиро цікавляться лісовою галуззю та зокрема станом мисливського господарства.