Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Звернення Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з нагоди Дня пам’яті та примирення, а також річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Шановні співвітчизники!

Друга світова війна забрала десятки мільйонів людських життів, знищила тисячі міст та населених пунктів, залишила глибокі травми у багатьох народів світу. Жодна мета не може слугувати виправданням для розв’язання війни, немає таких цінностей, заради яких можна жертвувати людськими життями.
Український народ, як ніхто інший, знає ціну навалі нацизму. Мільйони українців були знищені, закатовані, перевезені на чужину. На нашій землі відбувалися одні з найтрагічніших подій тієї страшної війни. За перемогу над нацизмом ми заплатили величезну ціну, яку важко осмислити і неможливо уявити. Об’єктивне підбиття цифр утрат ще потребує належної роботи істориків, адже з’являються нові факти раніше невідомих сторінок тих драматичних подій.
Ми завжди пам’ятатимемо про внесок українського народу у перемогу Антигітлерівської коаліції над нацизмом. У ці дні ми вшановуємо усіх, хто на полях війни наближав мир, хто боровся проти тоталітарних ідеологій, хто поклав життя за свободу своєї сім’ї, свого народу, своєї батьківщини.
У День пам’яті та примирення і великої перемоги ми схиляємо голову перед усіма жертвами Другої світової війни. Пам’ять про них завжди буде жити у наших серцях. І вона повинна стати запорукою того, що ця жахлива для всього людства трагедія більше ніколи не повториться.
1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо.

Прем’єр-міністр України Володимир ГРОЙСМАН

За матеріалами http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article