Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Звернення Володимира Бондаря з нагоди Дня працівника лісу

Шановні працівників лісового господарства, лісової та деревообробної промисловості України!

 

Напередодні нашого професійного свята – Дня працівника лісу – хочу привітати всіх, хто працює в лісовому господарстві держави та дотичних до галузі сферах.

Робота в лісі та з його ресурсами дуже відповідальна. Люди, які працюють в лісі є фанатами своєї справи. Починаючи із самого простого – збору лісового насіння, спостереження за плодоношенням лісових порід, вирощуванням садивного матеріалу, створенням лісових культур і багато іншого. Це цілий комплекс робіт, залежний від своєї пори року.

Цікаво слухати ветеранів галузі, які з блиском в очах та трепетом в голосі діляться спогадами про трудову діяльність, якими неймовірними зусиллями велася заготівля деревини, створювалися лісові культури, де підготовку ґрунту проводили кінними плугами…  Вони ще й досі живуть та пишаються тим, що бачать, які могутні ліси шумлять, створені та доглянуті їхніми руками.

«Той, хто любить паростки кленові, хто діброви молоді ростить, той достойний людської любові, бо живе й працює для століть» – знайома цитата із вірша Максима Рильського відображає сутність любові лісівників до своєї професії.

Від себе можу сказати, що у переважній більшості лісівники – гарні господарі у лісі. Вони люблять свою професію, працюють на гарний результат, щоб не соромно було за свою роботу перед дітьми та онуками. Нехай  вони в майбутньому оцінять те, що було зроблено заради майбутніх поколінь.

Вірю в те, що пройде штучно створений негатив, який йде на працівників лісової галузі останніми роками і професія лісівника відновить високий авторитет і повагу в суспільстві та на рівні держави.

Хочу знову згадати і подякувати всім лісівникам, які пішли на військову службу захищати територіальну цілісність України.

Велика вдячність вам, шановні працівники та ветерани лісового господарства, за невтомну працю і самовідданість. Сердечно бажаю вам та вашим родинам міцного здоров’я, щастя, добра та злагоди.

Вітаю з нашим лісівничим святом! З Днем лісівника!

 

Заступник Голови

Державного агентства лісових ресурсів України                           Володимир БОНДАР

http://dklg.kmu.gov.ua/forest/control/uk/publish/article?art_id=204110&cat_id=32888&fbclid=IwAR2Me4SDQM0jv-mYyjdSpcBlZ9bH7EoIcadkM1O6fYWr4PFbAmMa5sa8Bxg