Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

В період з 01 по 07 липня 2018 року відбувся навчальний візит представників Держлісагентства до Міжнародного навчального центру з лісового господарства в Анталії (Туреччина) з метою вивчення системи протипожежного захисту лісів в якому взяли участь завідувач сектором охорони та захисту лісу Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства Сергій Дмитрук, головний лісничий ДП “Київський лісгосп” Юрій Гринченко, інженер охорони та захисту лісу ДП “Вищедубечанський лісгосп” Ігор Демидась, а також  представники лісової охорони з різних куточків нашої країни.

Світлина від Yurii Grinchenko.

“… Головне управління лісового господарства (Туреччини) має 3 основні стратегії боротьби з лісовими пожежами, такі як запобігання, гасіння та реабілітація.
Для підготовки спеціалістів при боротьбі із лісовими пожежами в Анталії було створено Міжнародний лісогосподарський навчальний центр (UOEM) з метою проведення тренінгів для персоналу щодо лісових пожеж та питань лісового господарства в рамках вдосконалення досвіду та технологій лісового господарства і адміністративної організації, людських ресурсів на національному та міжнародному рівнях.

Теми навчання даного центру: підвищення пожежних навичок в боротьбі із лісовими пожежами, пожежник професійне навчання, навчання на пожежних автомобілях.
Програма нашого тренінгу:
– Лісові пожежі та їх характеристики,
– Командна робота при гасінні великих лісових пожеж,
– Техніка попередження великих пожеж та методи що застосовуються при пожежогасінні,
– Комп’ютерне навчання – гасіння лісових пожеж.
Дуже цікавим елементом нашого навчання стала робота з симулятором моделювання гасіння лісових пожеж.
Симулятор для тренувань з гасіння лісових пожеж (OYMES) створений і постійно удосконалюється для проведення тренінгів при навчанні лісових інженерів, які мають важливу роль у пожежній боротьбі, використовуючи методи моделювання.

Світлина від Misha Loferdiuk.

Симулятор призначений для покращення організаційних та координаційних навичок менеджерів, які беруть на себе відповідальність за пожежу. Лісові інженери можуть стати лідерами команди, лінійними менеджерами чи вогнепальщиками під час пожеж. Вони вже практикують у реальних пожежах. Використовуючи цей симулятор можна покращити навики без реальних пожеж.

Світлина від Сергія Дмитрука.
За час проведення навчального візиту було здобуто інформацію, та набуто навики для досягнення особистих та професійних якостей, і готовність генерувати власні ідеї та знаходити способи розв’язання можливих проблем при виникненні лісових пожеж…”,- наголосив Сергій Дмитрук.

Світлина від Сергія Дмитрука.

Світлина від Сергія Дмитрука.

Світлина від Сергія Дмитрука.

Детальніше https://www.facebook.com/photo.php?fbid=569499796779896&set=pcb.569500796779796&type=3&theater