Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

 

У рамках першого Форуму регіонів Білорусі та України 25 жовтня 2018 року в Інституті лісу НАН Білорусі (Гомель) відбулася науково-практична конференція «Перспективні напрями та механізми розвитку співпраці в галузі науки і технологій». Загалом серед учасників конференції було понад 120 представників академій наук України і Білорусі, інших наукових установ. Делегація від України складалася з 8 представників провідних науково-дослідних установ нашої країни.

У конференції взяв участь директор УкрНДІЛГА ім. Г. М. Висоцького, член-кореспондент НААН України, доктор с.-г. наук, професор В. П. Ткач. Він виступив перед присутніми на пленарному засіданні з доповіддю «Лісова наука в Україні: сучасний стан та перспективи розвитку в рамках українсько-білоруської співпраці». У другій половині дня відбулися секційні засідання, на одному з яких головував професор В. П. Ткач.

Під час конференції було підписано двосторонній Договір про наукову та творчу співпрацю між УкрНДІЛГА та Інститутом лісу НАН Білорусі. При підписанні договору були присутні перший заступник голови Президії НАН Білорусі Сергій Чижик, керівники наукових установ НАН Білорусі та члени української делегації. Договір передбачає співпрацю в галузі виконання наукових робіт, обмін науково-практичною інформацією; спільну підготовку наукових доповідей, статей, публікацій, науково-методичних і навчально-методичних видань; спільну участь у наукових семінарах, симпозіумах, конференціях; взаємну допомогу щодо підготовки кадрів; задоволення спільних інтересів у рамках своєї діяльності.


Наприкінці дня учасникиконференціївідвідали виставку продукції підприємств та організацій регіонів Республіки Білорусь і України, ярмарку продукції та виробів декоративно-прикладного мистецтва. Також гості змогли ознайомитися з виставкою великогабаритної техніки та промислових зразків продукції.

Підбиваючи підсумки, учасники Форуму відзначили важливість зустрічі вчених і форуму регіонів загалом для подальшого розвитку двостороннього співробітництва між Білоруссю та Україною.

Прес-служба УкрНДІЛГА