Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП “Фастівський лісгосп”. ПОСВЯТА В ЮНІ ЛІСІВНИКИ У ДОРОГИНСЬКОМУ УЧНІВСЬКОМУ ЛІСНИЦТВІ.

В останній теплий осінній день – 1 листопада у Дорогинському учнівському лісництві відбулась посвята у юні лісівники. Цього року до складу вихованців учнівського лісництва увійшли 10 учнів 9 класу.  Документ про належність до когорти захисників лісу вони отримали лише тепер, але насправді випробування їх на вірність лісовій справі відбувається вже понад рік. Ці учні залучались до садіння лісу, збирання насіння листяних порід, до робіт у шкілці декоративних рослин, завзято працювали на розсаднику учнівського лісництва. Програма цього дня була заздалегідь продуманою та цікавою. Вручення посвідчень у конторі лісництва здійснив лісничий Дорогинського лісництва Стукал О.М.   та сердечно привітав дітей із пам’ятною подією.

Друга частина заходу проходила у лісі,  в діловій навчальній обстановці, де учні на практиці ознайомились із методикою відбору кандидатів у плюсові дерева, виміряли біометричні показники декількох дерев дуба звичайного. Учні 10 класу, які також були присутні на святі, показали новачкам способи відбору лісової підстилки для визначення її запасу та фракційного складу  за допомогою шаблону та циліндру.
А на знак подальших партнерських відносин, за добросовісну працю і повагу до лісу працівники лісництва подарували дітям блокноти та ручки, пригостили їх солодощами та  фруктами.