Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

17 жовтня представники Федерального Міністерства продовольства та сільського господарства Німеччини в рамках робочого візиту завітали у ДП ” Білоцерківський лісгосп”.

 17 жовтня представники Федерального Міністерства продовольства та сільського господарства Німеччини в рамках робочого візиту завітали у 
ДП ” Білоцерківський лісгосп”. 
        На початку зустрічі перший заступник начальника Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства Руслан Гузенко ознайомив гостей зі структурою лісової галузі України, основними напрямками та принципами ведення лісового господарства, статистичними даними та показниками діяльності державних лісогосподарських підприємств Київщини.
        Під головуванням директора ДП “Білоцерківський лісгосп” Анатолія Вітряка делегація відвідала чотири квартали “Томилівського лісництва”. Німецьким лісівникам було продемонстровано ділянки лісу, що мають у своєму складі дуби, ясені, липи та потребують особливої уваги. На прикладі цих ділянок можна наочно спостерігати за впливом несприятливих екологічних чинників та їх наслідки – деградацію насаджень, зниження їх середовищетвірних функцій. Тут знаходяться дерева з явними ознаками хвороб, всихання та пошкоджені вітровалами, і причинами цього є враження грибами, рослинами – паразитами, шкідниками.
         В процесі знайомства з роботою підприємства спеціалісти лісгоспу зазначили, що загальне потепління клімату та пониження рівня ґрунтових вод до 1 м “посунули” лісові масиви Київщини глибоко у степову зону. Наші та іноземні спеціалісти обговорювали причини виникнення проблеми та обмінювались досвідом боротьби з наслідками цього лиха, окреслювали першочергові заходи. Вони акцентували увагу на тому, що ослаблені та вражені дерева є осередком розповсюдження хвороб та шкідників. Своєчасне виявлення та вилучення таких дерев, на даний час, є основним заходом порятунку лісів. Одночасно треба більш уваги приділити поступовому переформуванню лісових насаджень та якості посадкового матеріалу, бо посаджений сьогодні ліс буде формуватись в нових кліматичних умовах та в майбутньому повинен стати більш стійким до факторів впливу навколишнього середовища.
       Під час екскурсії по території прилеглої до адміністрації лісгоспу, колегам було продемонстровано роботу нижнього складу для тимчасового зберігання лісопродукції з можливістю завантаження її на залізничний транспорт. Щиру цікавість викликала запроваджена на підприємстві система електронного обліку деревини, її переваги і саме процес роботи. Також гості відвідали автотранспортний цех, цех переробки низькоякісної деревини та базисний розсадник, площа якого складає 25 га.
       Наприкінці зустрічі лісівники Німеччини та України обговорили шляхи обміну досвідом та перспективи співпраці.

Детальніше  www.facebook.com/photo.php

Провідний спеціаліст відділу лісового господарства
Київського обласного та по м. Києву 
управління лісового та мисливського господарства
Людмила Шрамкова