Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

25 червня 2016 року т.в.о. Голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич взяла участь у засіданні міжвідомчого оперативного штабу Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації

25 червня 2016 року т.в.о. Голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич взяла участь у засіданні міжвідомчого оперативного штабу Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації, який відбувся під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка.

Під час засідання обговорено питання щодо протидії загрозам, пожежам і надзвичайним ситуаціям у природних екосистемах України. За словами Христини Юшкевич, щорічно протягом пожежонебезпечного періоду (квітень – листопад) ліси зазнають згубного впливу пожеж, які в окремих випадках розповсюджуються на великі площі та завдають значних збитків довкіллю та лісовій галузі. «Особливої гостроти проблема набула в останні роки у зв’язку з аномальними погодними умовами. З початку 2016 року в підвідомчих лісах ліквідовано 210 пожеж на площі 133 га», – зазначила т.в.о. Голови Держлісагентства.
Вона також повідомила, що державні лісогосподарські підприємства завчасно розпочали підготовку до пожежонебезпечного періоду 2016 року. На початок цього року в лісах функціонує мережа із 459 пожежно-спостережних веж, з них 268 обладнано сучасними телевізійними системами спостереження. На оснащенні знаходиться 630 пожежних автомобілів, 295 лісопожежних модулів, понад 1,6 тис. тракторів з ґрунтообробним обладнанням, 842 мотопомпи, понад 8 тис. ранцевих лісових обприскувачів та інші технічні засоби.

Окрім того, Христина Юшкевич звернула увагу на брак фінансування протипожежних заходів у п’яти областях південно-східного регіону України.

«Держлісагентство робить все можливе, щоб тримати ситуацію під контролем. На спільній нараді керівників обласних управлінь лісового та мисливського господарства було прийнято рішення про надання максимальної допомоги південним областям, у тому числі паливно-мастильними матеріалами, спеціальною технікою та якщо буде потреба – додатково надамо людський ресурс», – зазначила вона.

Т.в.о. Голови Держлісагентства також звернула увагу на те, що погодні умови в цьому році можуть викликати великі пожежі у лісах та страшні екологічні наслідки, тому спільна робота з Урядом та керівниками всіх областей, пошук резервів і координація дій дозволить спрацювати на попередження проблем.

«Питання боротьби з лісовими пожежами не лише відомче, а загальнонаціональне. Зважаючи на те, що 27% українських лісів знаходяться у підпорядкуванні інших органів центральної та місцевої влади та у зв’язку з пожежонебезпечним періодом закликаю всіх керівників органів місцевої влади максимально сприяти у боротьбі з пожежами», – наголосила Христина Юшкевич.

Прес-служба Держлісагентства