Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

БЕЗПЕЧНЕ ТА ЗДОРОВЕ МАЙБУТНЄ ПРАЦІ Є ОДНИМ ІЗ ПРІОРИТЕТНИХ ЗАВДАНЬ ЛІСІВНИКІВ

Заступник начальника Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства ТАРАС ВАСЬКІВ, головний спеціаліст відділу технічної політики та охорони праці РОМАН КОНЬКО, а також головні інженери та інженери з охорони праці підвідомчих підприємств взяли участь в Першій Міжнародній конференції «Безпека та гігієна праці в лісовому господарстві: проблеми та перспективи впровадження управління ризиками на підприємстві», яка проходила в м. Київ з 13 по 15 травня в рамках проведення заходів присвячених Дню охорони праці. Варто зазначити, що це перша подія такого рівня в лісовій галузі країни, до участі в якій залучили провідних експертів з України та Європи.

«Питання безпеки праці лісівників були, є і завжди будуть пріоритетними в лісовій галузі. Стан охорони праці на державних лісогосподарських підприємствах значно покращився. Впроваджено ризикоорієнтовний підхід в системі управління охороною праці» – з промови Голови Державної служби України з питань праці РОМАНА ЧЕРНЕГИ та заступника Голови Держлісагентства ВОЛОДИМИРА БОНДАРЯ.

Велику увагу було приділено питанням нормативних нововведень з безпеки праці, практичним інструментам підвищення ефективності та оптимізації роботи служби охорони праці, відпрацюванню питань щодо аудиту безпеки праці та ідентифікації ризиків, які за участю міжнародних експертів. В ході конференції було проведено практичні заняття на базі державних підприємств Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства: «Іванківське лісове господарство» та «Макарівське лісове господарство».

14 травня, в ході конференції, на базі Державного підприємства «Макарівське лісове господарство»   в цеху переробки деревини с. Небелиця, цеху переробки деревини ст. Буян та на лісосіці Комарівського лісництва проводились практичні заняття за темами: безпечне виконання робіт з деревообробки; безпека вантажно-розвантажувальних робіт; безпека на автомобільному транспорті, безпека праці на лісосічних роботах.

15 травня, в ході конференції, на базі Державного підприємства «Іванківське лісове господарство» були  проведені практичні заняття за темами:безпека праці на лісосічних роботах; механізована валка лісу; безпечне виконання робіт з деревообробки. Учасники заходу відвідали лісосіку у Феневицькому лісництві, де для порівняння спочатку було представлено весь виробничий процес традиційної лісозаготівельної бригади, а згодом – роботи по заготівлі деревини харверстерною головкою «КЕТО-150» на базі екскаватора JCB-220. Також був виїзд на Лісопункт підприємства, де в цехах з переробки деревини учасники конференції ознайомилися з безпечним виконанням робіт з деревообробки.
В ході занять присутні мали змогу оцінити усі ймовірні ризики на об’єктах підвищеної небезпеки, аналізували можливі шляхи усунення або зниження ризиків для життя та здоров’я працівників.

Наприкінці заходу було відзначено кращих працівників служб охорони праці підприємств лісового господарства та переможців конкурсу «Краще підприємство галузі в сфері безпеки та гігієни праці». Всім учасникам  вручено сертифікати.

 

Прес-служба
Київського обласного та по м. Києву
управління лісового та мисливського господарства