Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Держлісагентство має стати ініціатором змін у лісовій галузі, – Міністр Тарас Кутовий

Держлісагентство має стати ініціатором змін у лісовій галузі, – Міністр Тарас Кутовий

Державне агентство лісових ресурсів України і вся лісова галузь потребує реформ. Напрацювати та здійснити їх нам необхідно спільно з працівниками галузі. На цьому наголосив Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий під час колегії відомства.

Він також підкреслив, що від кожного потрібне усвідомлення необхідності проведення реформи: «Для цього у ході дискусії та громадського обговорення нам потрібно сформувати спільну позицію. Позиція, що реформування не буде – неприйнятна, саботування не повинно бути».

Міністр закликав присутніх на колегії Держлісагентства начальників обласних управлінь активно реагувати на виклики, які існують у суспільстві. «Необхідно разом з керівництвом агентства зробити публічні, господарські, на рівні координації та взаємодії кроки. У тому числі з громадськими організаціями та медіа. Потрібно продемонструвати суспільству, що Держлісагентство відкрите до змін, бачить проблеми, і готове до їх вирішення», – зазначив Тарас Кутовий.

У свою чергу, Перший заступник Голови Держлісагентства Христина Юшкевич також наголосила на тому, що не потрібно відмежовуватися від проблем, а намагатися спільно знаходити шляхи їх вирішення. «Кожен керівник галузі в областях має напрацювати план змін, залучивши до цієї роботи фахівців, громадськість та представників засобів масової інформації. Ми повинні підняти імідж галузі. Працівники лісового господарства мають стати взірцем для всіх», – зазначила вона.

Як повідомила Христина Юшкевич, найближчим часом у Держлісагентстві буде створена нова робоча група з напрацювання дорожньої карти реформ. До неї увійдуть експерти, фахівці, науковці, представники обласних управлінь, громадських об’єднань.

«Потрібно розуміти, що реформу неможливо швидко провести, для цього потрібен час. Але необхідно активно працювати щодня. Сподіваюся, що разом ми зможемо обрати правильний шлях розвитку лісової галузі», – підкреслила Перший заступник Голови Держлісагентства.

Прес-служба Держлісагентства