Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Держлісагентство на шляху до діджиталізації

Державне агентство лісових ресурсів України працює в напрямку діджиталізації та повністю підтримує пропозиції Європейської Бізнес Асоціації стосовно концепції держави у смартфоні. Детальніше про це тут: https://bit.ly/2FRBi0E.

Зокрема, щодо запровадження загальнодержавного електронного реєстру лісорубних квитків та загальнодержавної системи електронного обліку деревини, обов’язкової для ведення всіма постійними лісокористувачами. Це сприятиме відкритості інформації, пов’язаної з лісовим господарством та зменшенню обігу незаконно заготовленої деревини.

Що вже зроблено Держлісагентством?

  1. Повністю введена система електронного обліку деревини у лісогосподарських підприємствах, які входять до сфери управління відомства. А це 73% лісів України.

Однак, ще залишається “чорна діра” у 27%, де не відбувається биркування деревини.

  1. На сайті Держлісагентства https://bit.ly/2S3RbbIоприлюднюються не лише лісорубні квитки на заготівлю деревини, а й можна:

– дізнатися про відтворення лісів

– перевірити легальність лісопродукції

– переглянути перелік виданих сертифікатів про походження лісо- та пиломатеріалів

– слідкувати за перебігом міжнародної сертифікації лісів

«Це перший крок до діджиталізації. Звичайно ще роботи багато. Держлісагентство працює у цьому напрямку разом з державним підприємством «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр». Для масштабної діджиталізації нам необхідна підтримка держави», – зазначив заступник Голови відомства Володимир Бондар.

Прес-служба Держлісагентства

http://dklg.kmu.gov.ua/forest/control/uk/publish/article?art_id=202744&cat_id=32888