Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДЕРЖЛІСАГЕНТСТВО НЕ ПІДПИСУВАЛО ЖОДНИХ МЕМОРАНДУМІВ З ІНОЗЕМНИМИ ПРИВАТНИМИ КОМПАНІЯМИ

Нещодавно в ЗМІ була поширена інформація, що Держлісагенством підписано меморандум з Active Energy Group (Велика Британія) щодо збалансованого комерційного використання 186,6 тис. га лісу у віці стиглості на півночі України.

У зв’язку з цим, Державне агентство лісових ресурсів України офіційно повідомляє, що подібного меморандуму не підписувалось.

Держлісагентство як центральний орган виконавчої влади, який реалізує державну політику у сфері лісового та мисливського господарства, не підписує меморандуми про взаєморозуміння з приватними компаніями, що мають на меті отримання прибутку.

Проведення лісогосподарських робіт та інших заходів збалансованого лісоуправління у відповідності до лісового законодавства є прерогативою суб’єктів господарської діяльності.

Припускаємо, що інформація, наведена на деяких українських інформаційних сайтах, є не достовірною внаслідок некоректного перекладу з англійської.

Зазначимо, що Держлісагентству підпорядковано 73% лісів, а 27% – іншим постійним лісокористувачам, серед яких центральні органи виконавчої влади та обласні ради.

Лісове господарство України дійсно потребує інвестицій, однак Держлісагентство вважає недоцільним передачу прав управління експлуатаційним фондом іноземним приватним компаніям, адже це протирічить інтересам внутрішнього ринку лісопродукції.

Прес-служба Держлісагентства