Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Держлісагентство перегляне та вдосконалить правила, які регулюють здійснення санітарно-оздоровчих заходів у лісах.

Держлісагентство перегляне та вдосконалить правила, які регулюють здійснення санітарно-оздоровчих заходів у лісах

Державне агентство лісових ресурсів України планує у найкоротші терміни переглянути та вдосконалити нормативно-правові акти, які регулюють порядок здійснення санітарно-оздоровчих заходів у лісах з метою посилення їх захисних властивостей та збереження лісових насаджень від незаконних вирубок.

Про це повідомила Перший заступник Голови Держлісагентства Христина Юшкевич, коментуючи рішення Уряду про тимчасове припинення санітарно-оздоровчих заходів у лісах.

«З метою розробки змін до Санітарних правил в лісах України, ми ініціюємо створення міжвідомчої робочої групи, до якої запрошені фахівці Мінагрополітики, Мінприроди, інших органів влади, експерти та науковці», – зазначила Христина Юшкевич.

За її словами, зміни повинні бути розроблені та подані на затвердження Урядом до кінця травня – початку червня.

«Зокрема, розглядатиметься питання внесення змін до Санітарних правил у частині залучення представників органів місцевого самоврядування до складу спеціальних комісій, за рішенням яких видаватиметься дозвіл на санітарну рубку. Ми не будемо зволікати з вирішенням цього питання. Тимчасове припинення незаконних рубок може діяти до того часу, поки ми не змінимо правила. Адже всі розуміють, що санітарно-оздоровчі заходи вкрай необхідні, їх мета – збереження лісу та запобігання розвитку патологічних процесів, боротьба зі шкідниками, хворобами, протидія стихійним природним явищам та техногенним впливам», – наголосила Христина Юшкевич.

Окрім того, як повідомила Перший заступник Голови Держлісагентства, планується обговорити питання більш широкого застосування вибіркових та поступових рубок із використанням повітряно-трелювальних установок. У свою чергу, Мінагрополітики ініціюватиме створення міжвідомчої комісії щодо перевірки стану лісів та проведення санітарно-оздоровчих заходів.

Прес-служба Держлісагентства