Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Спільна нарада працівників національної поліції, ДСНС та лісівників

13.05.2016 за ініціативи директора ДП “Білоцерківський лісгосп” А.В. Вітряка та начальника Сквирського відділу поліції Шамрая Р.М. у актовому залі Володарського відділення поліції відбулася спільна нарада працівників національної поліції, ДСНС та лісівників. Зокрема були присутні лісничі Володарського, Сквирського, Ставищенського та Тетіївського лісництв. У нараді прийняв участь і головний лісничий ДП “Білоцерківський лісгосп” Охріменко В.І. Зустріч була присвячена спільній боротьбі з незаконними порубками, браконьєрством, та порушниками правил пожежної безпеки в лісах України.

У вступній промові директор ДП “Білоцерківський лісгосп” А.В. Вітряк розповів про організаційну структуру підприємства, зробивши наголос на найголовнішій відмінності підприємства в порівнянні з іншими державними лісовими господарствами Київської області, а саме дуже велику розкиданість лісових масивів. Зокрема, відстань від контори підприємства до деяких лісових кварталів у Тетіївському лісництві сягає 110 км. Саме цей факт створює для державної лісової охорони неабиякі проблеми із виявлення та притягненні до відповідальності порушників правил полювання, правил пожежної безпеки та громадян, які вчинюють незаконні рубки. Тому координація дій з попередження та виявлення вище сказаних порушень є пріоритетною справою як працівників державної лісової охорони так і працівників Національної поліції та державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Начальник Сквирського відділу поліції Шамрай Р.М. розповів про те, що Національна поліція України, а зокрема її органи на місцях, готові забезпечити збереження природних багатств нашої держави. Неабияка увага приділяється і до охорони лісів, як державних, які перебувають у віданні ДП “Білоцерківський лісгосп”, так і інших лісокористувачів. А це агроліси та полезахисні лісосмуги. Проводяться спільні рейди з залученням працівників державної лісової охорони та представників ДСНС для виявлення порушників лісового та мисливського законодавства.

Прес-служба ДП ” Білоцерківський лісгосп”