Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДЕРЖЛІСАГЕНТСТВО: ПІДПРИЄМСТВАМИ ЛІСОГОСПОДАРСЬКОЇ ГАЛУЗІ ЗА І КВАРТАЛ 2018 РОКУ СПЛАЧЕНО МАЙЖЕ 1,5 МІЛЬЯРДА ГРИВЕНЬ ПОДАТКІВ ТА ЄСВ ДО БЮДЖЕТІВ УСІХ РІВНІВ

У першому кварталі 2018 року лісогосподарськими підприємствами, підпорядкованими Держлісагентству, отримано більше 4 мільярдів гривень чистого доходу від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг), що на 935 мільйонів гривень більше аналогічного періоду минулого року (приріст 30,5%). Про це сьогодні повідомив заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів Володимир Бондар під час колегії відомства.

2018-04-27_080136

«На ведення лісового господарства було спрямовано 1,4 мільярдів гривень, що на 355 мільйонів гривень більше, ніж за І квартал 2017 року», – зазначив Володимир Бондар.

За його словами, власних обігових коштів підприємств на ведення лісового господарства спрямовано 98,3%.  За рахунок фінансової та іншої допомоги отримано 1,7% коштів.

«За оперативними даними у І кварталі 2018 року підприємствами галузі отримано 147 мільйонів гривень чистого прибутку», – повідомив заступник Голови Держлісагентства.

Також, як зазначив Володимир Бондар, за три місяці 2018 року підприємствами галузі сплачено до бюджетів усіх рівнів 1,1 мільярди гривень податків, зборів та обов’язкових платежів, що на 25% більше, ніж за відповідний період  2017 року.

Найбільша сума податків та зборів до бюджетів усіх рівнів сплачена підприємствами облуправлінь: Житомирського – 138 мільйонів гривень, Рівненського – 99, Сумського – 90, Київського – 86, Закарпатського – 86 та Чернігівського – 80 мільйонів гривень.

«Крім податків, підприємствами галузі за звітній період сплачено 320 мільйонів гривень єдиного соціального внеску. Разом сплачено податків та єдиного соціального внеску 1 мільярд 443 мільйони гривень», – повідомив заступник Голови Держлісагентства.

Володимир Бондар підкреслив, що такі суми прибутків та сплачених податків говорять про значну ефективність діяльності державних лісогосподарських підприємств, підпорядкованих Держлісагентству.

За матеріалами: dklg.kmu.gov.ua