Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Держлісагентство постійно здійснює превентивні заходи для попередження лісових пожеж, – Христина Юшкевич

Державне агентство лісових ресурсів України активізувало всі можливі ресурси і сили для контролю ситуації та ліквідації пожеж у лісах України. На цьому наголосила т.в.о. Голови відомства Христина Юшкевич у коментарі для однієї з радіостанцій країни.

«Наше відомство працює у посиленому режимі. Державна лісова охорона продовжує здійснювати профілактичні організаційні заходи з метою запобігання виникненню лісових пожеж та оперативного їх гасіння. У деяких областях діє заборона на відвідування лісів у зв’язку з підвищеним температурним режимом та високим п’ятим класом пожежної небезпеки», – підкреслила вона.

Окрім того, Христина Юшкевич повідомила, що Держлісагентство постійно здійснює превентивні заходи для попередження лісових пожеж.

Так, з початку року в лісах підвідомчих підприємств Держлісагентства влаштовано 32 км протипожежних розривів, 39 тис. км мінералізованих смуг, проведено догляд за ними протяжністю 128 тис. км. Здійснені лісівничі заходи щодо зменшення горимості лісів (створення змішаних насаджень з великою часткою листяних порід, збільшення площі листяних насаджень, підняття крони хвойних дерев шляхом обрізання нижніх гілок на площі 222 га). Встановлено 11,6 тис. бігбордів, плакатів і аншлагів на протипожежну тематику, 12,1 тис. шлагбаумів для обмеження доступу в ліси транспортних засобів.

За словами т. в. о. Голови відомства, для оперативного виявлення загорянь у лісах функціонує мережа із 459 пожежно-спостережних веж, з них 268 обладнано сучасними телевізійними системами спостереження.
«Працівники державної лісової охорони систематично здійснюють рейди за участю працівників МВС та ДСНС з метою виявлення та притягнення до відповідальності порушників Правил пожежної безпеки в лісах», – зазначила Христина Юшкевич.

Прес-служба Держлісагентства