Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Бережімо «зеленого друга»

Ось і розпочався другий місяць літа. З давніх давен липень завжди радував людей спекотною погодою і цього року за прогнозами синоптиків він не втратить свої позиції високих температур, але не кожен розумно користується дарами природи, що призводить до страшного лиха.

Величезної шкоди лісу завдають лісові пожежі. Це страшне лихо не тільки для деревної рослинності , але й для всього живого – гинуть птахи, звірі, вигоряє лісова підстилка і верхній шар грунту. Основна причина їх виникнення – порушення правил пожежної безпеки відпочиваючими та іншими людьми, які перебувають у лісі. За кілька хвилин вогонь може знищити те, що було створено дбайливими руками лісівників кількох поколінь.

Лісівники ДП «Димерське лісове господарство» постійно проводять ряд міроприємств, які спрямовані на своєчасне виявлення та попередження лісових пожеж, а саме створюють мінералізовані смуги та проводять догляд за ними, виставляють плакати та стенди на природоохорону та протипожежну тематику, для відпочинку населення створюють рекреаційні ділянки, а також проводять бесіди та лекції з населенням.

У весняно-літній період цього року держлісгоспом створено 508 кілометрів мінералізованих смуг та проведено за мінералізованими смугами догляд 814 кілометрів.

Настала пора збирання дарів лісу – чорниць. Бажаючих посмакувати цією ягодою дуже багато. Потрібно пам’ятати, що необережно кинутий недопалок може на десятиліття знищити місця збору ягід. При високих літніх температурах вогонь швидко перекидається на великі площі лісу.

Хотілося б нагадати гостям лісу: пам’ятайте що лише висока культура поводження з вогнем , дотримання правил пожежної безпеки, збереже для нас та наступних поколінь, спів пташок, шепіт зеленого листя, чарівні пахощі лісових квітів, можливість збирати дари лісу – гриби та ягоди.

Лісівники державного підприємства «Димерське лісове господарство» застерігають відвідувачів лісу – будьте пильними, неухильно дотримуйтесь правил пожежної безпеки в лісі, адже охорона «зеленого друга» від пожеж – моральний обов’язок кожного члена суспільства.

Директор ДП «Димерське лісове господарство»
В.І. Глущенко