Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Держлісагентство продовжує роботу щодо відкриття даних про лісове господарство

На офіційному веб-сайті Державного агентства лісових ресурсів України оновлено та доповнено рубрику «ВІДКРИТІ ДАНІ»

Зокрема, зайшовши у цю рубрику кожен громадянин може ознайомитися з реєстрами лісорубних квитків, які видаються для здійснення рубок у лісах.

Також можна переглянути стан лісової сертифікації лісів, яка здійснюється з метою відповідності системи ведення лісового господарства встановленим міжнародним вимогам щодо управління лісами та лісокористування на засадах сталого розвитку. Метою лісової сертифікації є забезпечення економічно, екологічно і соціально збалансованого ведення лісового господарства шляхом виконання відповідних загальновизнаних і таких, що заслуговують на довіру, стандартів.

Окрім того, перейшовши за відповідним посиланням, можна ознайомитися з планами лісонасаджень по кожному лісогосподарському підприємству, яке належить до сфери управління Держлісагентства (наразі триває процес обробки та довантаження відповідних даних).

З метою контролю та перевірки легальності походження лісопродукції створена функція її перевірки за номерами бирки, авто або товарно-транспортної накладної.

«Одним із завдань Держлісагентства є забезпечення відкритості інформації про лісове господарство. Дуже часто громадяни бачать рубку і одразу повідомляють, що вона незаконна. Перевіряючи цю інформацію, виявляється, що у лісі відбувалися планові лісогосподарські заходи. Тому, для уникнення непорозумінь і для того, щоб громадяни мали інформацію та могли перевірити легальність рубок чи лісопродукції, ми і відкриваємо наші дані. Ця робота ще триває, і ми будемо вдосконалювати подачу відкритої інформації», – повідомив заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів Володимир Бондар.

(http://dklg.kmu.gov.ua/forest/control/uk/publish/article?art_id=162794&cat_id=147027).

Держлісагентство продовжує роботу щодо відкриття даних про лісове господарство