Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Держлісагентство стало учасником експертного обговорення в рамках процесу “Ліси Європи” у Іспанії

Держлісагентство взяло активну участь у експертній нараді з питань підготовки 7 Міністерської конференції по захисту лісів у Європі, що проходила з 20 по 22 січня у м. Сантьяго де Компостела (Іспанія). Учасниками заходу виступили 64 представники лісових адміністрацій із 28 країн Європи, 11 міжнародних організацій-спостерігачів процесу «Ліси Європи».

В рамках зустрічі було узгоджено необхідність перегляду індикаторів збалансованого лісоуправління. Зокрема, українська сторона наголосила на доцільності одночасної розробки не лише загального пакету індикаторів, але і ключових індикаторів, які б характеризували збалансованість лісоуправління. Пропозицію підтримала Великобританія та Франція, але розробка ключових індикаторів буде проведена лише за наявності достатнього часу до початку 7 Міністерської конференції.

Також учасники ознайомились з пропозиціями Координаційного комітету «Ліси Європи» щодо можливих тем розгляду в ході майбутньої конференції. Погоджено, що на розгляд міністрів та керівників лісових адміністрацій Європи буде винесено проблему охорони лісів у середовищі, що змінюється та питання зеленої економіки та соціальних аспектів збалансованого лісоуправління.

Експерти обговорили компоненти майбутніх резолюцій та домовились щодо термінів і порядку їх розробки, оскільки документи, підготовлені Координаційним комітетом, потребують суттєвого доопрацювання.
Разом з цим розглянуто питання розробки загальної декларації, що буде містити огляд діяльності процесу «Ліси Європи» за останні 25 років та пропозиції щодо напрямків подальшої співпраці. Україною зазначено, що таке рішення буде залежати у відповідності до того чи продовжиться процес розробки юридичної угоди по лісах Європи.

Повідомляємо, що 7 Міністерська конференція «Ліси Європи» відбудеться у жовтні 2015 року в Мадриді (Іспанія).

Прес-служба Держлісагентства