Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Держлісагентство України має намір ініціювати повернення 48 га. земельних лісових ділянок ДП “Київське лісове господарство”

48 га. лісу, які знаходились у володінні ДП «Київське лісове господарство» на території Дмитрівської сільської ради нині неправомірно використовуються Геннадієм Арбузовим, батьком колишнього першого віце-прем’єр міністра Сергія Арбузова.

Як вияснилось, за даними правоохоронних органів у Київській області: в 2012 році Київська облдержадміністрація дійсно видала дозвіл на користування двом фізичним особам лісові насадження площею 48 га. на термін 49 років. 18 га з яких оформлені на Генадія Арбузова, решта 30 га. – на «невідому підставну особу» – жителя Донецької області.

Так, до земельних ділянок, які знаходились в постійному користуванні ДП «Київське лісове господарство» на території Дмитрівської сільської ради, заповзятливі господарі вже встигли обмежити доступ місцевих жителів, обгородивши їх бетонним парканом. А це, в свою чергу, є порушенням норм Лісового кодексу України. Оскільки, ці території повинні використовуватись населенням в культурно-оздоровчих і рекреаційних цілях.

Зараз правоохоронними органами ведеться слідство щодо правомірності використання цих земельних ділянок.

В свою чергу, Держлісагентство України, в підпорядкуванні якого знаходиться ДП «Київське лісове господарство» занепокоєне ситуацією щодо стану лісових ділянок і має намір ініціювати повернення належних йому територій у власність держави.

Керівництво Держлісагентства України запевняє, що будуть вжиті невідкладні заходи з метою недопущення незаконного користування та володіння земельними ділянками лісового фонду.

Прес-служба Держлісагентства України