Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП “Білоцерківський лісгосп” Берегти ліси від пожеж обов”язок всіх і кожного

Наразі в Україні триває пожежонебезпечний період. Працівники лісової охорони Тетіївщини постійно вживають різні заходи, для профілактики, недопущення та ліквідації лісових пожеж.
У Тетіївському лісництві, створюють мінералізовані смуги, штучно створені протипожежні бар’єри, організовують чергування лісової охорони зокрема у вихідні та святкові дні.

Аби уберегти ліс від вогню, урочищі Чагарі створено 15 км мінералізованих смуг, які щомісяця поновлюють. Варто наголосити, що найвища ймовірність загорання залишається за хвойними насадженнями, і найстрашнішим тут є те, що цю пожежу важко зупинити: сосна горить, як смолоскип, а молоді насадження, котрі стоять, ніби щетина. вигорають миттєво.

Лісівники патрулюють лісові насадження, слідкують за дотриманням у лісі протипожежних вимог. Нещодавно такий рейд було здійснено спільно з працівниками поліції і служби порятунку.
Серед населення була проведена роз’яснювальна робота. Тетеївчанам, котрі відпочивають в лісі. розповіли про правила поводження з відкритим вогнем, наслідками пожеж та передбачену законом відповідальність.

Шановні краяне, не легковажте у ставленні до лісу, бо не загашене під час пікніків багаття, кинуті в суху траву недопалки, дитячі витівки з вогнем -обернуться великою бідою!
У разі виявлення пожежі терміново телефонуйте 101 або у лісництво за номером 262-62!

Арен КОСТЯНЮК,
лісничий Тетіївського лісництва.

Детальніще www.facebook.com/photo.php