Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП “Білоцерківський лісгосп”. “Учнівське лісництво “Дубрава”. “Майбутнє лісу у твоїх руках”.

Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства  розпочинає акцію “Майбутнє лісу у твоїх руках” , що стартувала 21 березня у Міжнародний день лісів і триватиме до Дня довкілля, який цього року в Україні відзначається 21 квітня.

До акції одразу 21 березня 2018 року приєдналися вчителі та учні Ставищенського НВК №2, працівники Ставищенського районного краєзнавчого музею. Але оскільки цього року зима виявилась затяжною і неможливо поки що займатись висадкою лісових культур, озелененням території, школярі гуртка «Учнівське лісництво «Дубрава» виготовили шпаківні для птахів під керівництвом вчителя трудового навчання Гуртовенка Павла Васильовича, класовода Микитюк Наталії Миколаївни та з допомогою працівників Ставищенського лісництва ДП «Білоцерківський лісгосп» розвісили  їх в лісах Ставищенщини.

Лісівники, під час розвішування шпаківень, разом з екскурсоводом Ставищенського районного краєзнавчого музею Михайлівською Оленою Миколаївною, розповідали дітлахам про те, які лісові насадження переважають у лісах нашого регіону,

які водяться в них звірі, також розповідали учням про птахів і про те, що птахи допомагають садівникам у боротьбі з комахами-шкідниками. До прикладу, один виводок шпаків за 5 днів може з’їсти близько 1000 травневих жуків та їх личинок. Цікавим була розповідь і про орієнтування в лісі.

Ось так діти взяли участь у акції,отримали хороший настрій та багаж корисних знань, а також   зрозуміли, що ліс – то їхній друг,  якщо добре його знати та оберігати.

Директор

Ставищенського районного

краєзнавчого музею

Олена Берідзе