Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП “Тетерівський лісгосп”. Знайомство з підприємством.

22 березня ДП «Тетерівський лісгосп» відвідали заступник голови Київської обласної державної адміністрації Денисенко Юрій Олександрович та начальник Київського обласного та по м. Києву управління лісового і мисливського господарства Бойко Олексій Леонідович. Такий візит не випадковий, адже до кола питань, якими опікується заступник голови адміністрації увійшло і лісове господарство області.

 

Директор ДП «Тетерівський лісгосп» Дмитро Степанович Гоцуляк познайомив гостей з колективом підприємства та у форматі презентації ознайомив присутніх із основними його завданнями і напрямами діяльності, а також досягнутими показниками роботи лісгоспу. Директор зазначив суттєве перевиконання всіх планових показників. Зокрема виконання фінансового плану в частині отримання чистого прибутку у 2017 році склало 160 %, а рентабельність усієї діяльності – понад 6 %. До бюджетів усіх рівнів протягом минулого року відраховано 63 млн. 378 тис. грн., а з початку 2018 року вже 10 млн. 616 тис. грн. в тому числі до Пісківської об’єднаної територіальної громади 9 млн. 158 тис. і 1 млн. 121 тис. грн. відповідно.

Начальник управління, підсумовуючи сказане директором, відзначив значні економічні показники, яких досягло підприємство  наголосивши на високій ефективності ведення господарства та управління підприємством. Також Олексій Леонідович подякував колективу за розуміння та фінансову підтримку колективів лісогосподарських підприємств півдня держави, які вимушені існувати в умовах відсутності державного фінансування.

Заступник голови Київської ОДА Денисенко Юрій Олександрович також високо оцінив здобутки підприємства та подякував колективу за плідну роботу.

Гостей було ознайомлено з роботою системи протипожежного відео нагляду «Азимут», яка дозволяє оперативно виявляти загоряння в лісових масивах та реагувати на них, не допускаючи розповсюдження вогню та мінімізуючи можливі збитки. Зображення з усіх відеокамер виведені на центральний диспетчерський пункт, на моніторах якого також транслюється зображення з камер охоронного відео спостереження, які встановлені на об’єктах підприємства.

Також була проведена екскурсія комплексом з переробки і зберігання насіння та вирощування сіянців лісових порід в контрольованому середовищі, під час якої головний лісничий Іван Миколайович Черевко продемонстрував роботу комплексу устаткування для висушування шишок, вилучення з них насіння, його обезкрилення та очищення. Все обладнання комплексу є розробкою ДП «Тетерівський лісгосп», виготовлене у співробітництві з вітчизняним підприємством «UOS-LAB».

Головний лісничий також розповів про особливості вирощування посадкового матеріалу в контрольованому середовищі.

Зустріч проходила у форматі діалогу, перед керівництвом області було окреслено основні проблемні питання, які постають перед лісогосподарськими підприємствами. Загалом зустріч залишила приємні враження та вселила впевненість у розумінні представниками влади проблем лісового господарства та надію на тісну співпрацю щодо їх вирішення.

Адміністрація лісгоспу