Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП “Білоцерківський лісгосп”. Одне з призначень людини – посадити дерево!

У гарячі дні весняної лісокультурної кампанії, до праці лісівників Володарського лісництва активно приєдналися й учні КЗ КОР «Володарська спеціалізована загальноосвітня школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів – Центр реабілітації». Посадити дерево – одне з призначень людини в цьому світі, тому для дев’ятикласників акція «Майбутнє лісу в твоїх руках» була вагомим кроком у майбутнє.

Світлина від Людмили Шрамкової.

Світлина від Людмили Шрамкової.

Діти неодноразово садили дерева, але під керівництвом досвідчених майстра лісу О. О. Кропивка та лісничого Володарського лісництва К. Ю. Черватюка така робота проводилася вперше. Костянтин Юрійович провів інструктаж з техніки безпеки, показав, як користуватися мечем Колєсова, як правильно висаджувати посадковий матеріал. Майстер лісу також розповів школярам про важливість відновлення і збереження лісів, користь від дерев, зокрема й білокорої берізки.

Світлина від Людмили Шрамкової.

Саджанець за саджанцем за нетривалий час було заліснено невеличку ділянку. Учні 9 класу з цікавістю та відповідальністю віднеслися до створення нових лісових насаджень. Вони працювали завзято та старанно. Дорослішатимуть діти, а разом з ними ростимуть вічнозелені ялинки.

Світлина від Людмили Шрамкової.

На завершення Костянтин Юрійович висловив думку, що, хто хоч раз посадив дерево, ніколи не буде шкодити зеленому скарбові і не дозволить цього іншим.

Світлина від Людмили Шрамкової.

Віриться, що такі практичні уроки на природі принесуть неабияку користь, додадуть знань та розуміння про природу та лісівничу діяльність.