Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП “Тетерівський лісгосп”. Майбутнє лісу в твоіх руках!

 

Світлина від Людмили Шрамкової.

16 квітня на території Мигальського лісництва ДП «Тетерівський лісгосп» в рамках акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» відбулось висаджування нових лісових культур. В міроприємстві взяли участь працівники Мінагрополітики, Держлісагентства, Держпродспоживслужби, учні Комарівського шкільного лісництва, загалом понад 70 чоловік. Мета цієї і інших подібних акцій – демонстрація готовності кожного хто приймав участь зробити особистий внесок в збільшення лісистості та покращення стану екології, а також виховання шанобливого ставлення до природи.

Світлина від Людмили Шрамкової.

Після короткого брифінгу, під час якого начальник Київського обласного та по м. Києву управління лісового і мисливського господарства Олексій Леонідович Бойко та директор ДП «Тетерівський лісгосп» Дмитро Степанович Гоцуляк розповіли журналістам та учасникам акції про нинішній стан лісового господарства і зокрема лісовідновлення, наголосивши на важливості відновлення нових, стійких насаджень, що особливо актуально зараз в контексті масового всихання хвойних насаджень і пов’язаного з ним збільшення лісокультурних площ.

Світлина від Людмили Шрамкової.

Перед безпосереднім початком роботи, головний лісничий ДП «Тетерівський лісгосп» Іван Миколайович Черевко провів учасникам акції бліц-інструктаж з технології висаджування сіянців, адже від її дотримання залежить приживлюваність висаджених рослин, а також вказав на важливість дотримання схеми змішування, так як від неї залежить склад майбутнього насадження.

Вислухавши всі настанови, учасники акції приступили до садіння сіянців. В результаті дружної, злагодженої праці, руками учасників акції, було дбайливо висаджено  біля 20 тис. сіянців. Загалом було створено 2,1 га. нових насаджень. Особливо хотілось би відмітити роботу учнів шкільного лісництва, юні любителі природи дуже відповідально підійшли до справи, продемонструвавши глибокі та ґрунтовні знання біології лісу, а також практичні навички  створення лісових культур.

Світлина від Людмили Шрамкової.

 

Також цікаво було спостерігати за роботою наймолодшого учасника акції. Попри свій зовсім юний вік, він проявив неабияку працелюбність та витримку, порадувавши своєю присутністю на акції всіх оточуючих.

Світлина від Людмили Шрамкової.

Віримо, що сіянці, висаджені під пильним наглядом об’єктивів фото та відеокамер, згодом стануть величавим бором, гордо підіймаючи в вись свої крони, а прикладені зусилля учасників принесуть користь примноживши зелені скарби держави.

 

Детальніше https://www.facebook.com/photo.php?fbid=565841573814740&set=pcb.2053432111610885&type=3&theater&ifg=1