Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП “Білоцерківський лісгосп”. Заготовляємо насіння дуба звичайного.

Ліси – головне природне багатство народу України.

Із незапам’ятних часів користуються люди його дарами: грибами, ягодами, лікарською сировиною, березовим соком і, звичайно ж, деревиною, яка широко використовується в народному господарстві нашої держави.

Для того, щоб не порушувався  природний баланс, необхідно приділяти особливу увагу відновленню лісу. Знають про це юні лісівники учнівського лісництва «Розкішнянське», що є підрозділом Ставищенського лісництва ДП «Білоцерківський лісгосп». Як тільки з’являється нагода – вирушають до лісу, щоб заготовити насіння дуба звичайного. Лісничий Швець Т.О.  особливу увагу акцентує на тому, щоб школярі збирали  тільки якісне насіння.

Збираючи жолуді, юні лісівники натрапили в лісі на огороджені,  промарковані білою фарбою та пронумеровані дуби. Тарас Олександрович пояснив, що саме ці дерева є плюсовими, тобто за   інтенсивністю   росту
перевищують середні показники свого насадження, характеризуються  високою  якістю  стовбурів, стійкістю до шкідників і хвороб та  добре  розвиненою кроною. Таких на всю Україну – 283, і 14 з них росте  в нашому лісництві.

Кожного разу, вирушаючи до лісу, школярі дізнаються щось нове і цікаве, вчаться якісно працювати й розуміти прості істини – зберігаючи, відновлюючи та раціонально використовуючи лісові багатства нашої країни, ми підтримуємо екологічний баланс, а значить  і покращуємо якість власного життя.

Керівник учнівського лісництва Руднєва О.В.