Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП “Білоцерківський лісгосп”. Зустріч пернатих на Сквирській землі.

Міжнародний день птахів проходить щорічно в рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера» і не випадково саме у квітні. 1 квітня 1906підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів. День птахів — це не тільки річниця Конвенції, але і час прильоту пернатих із зимівель. За традицією в цей час в очікуванні пернатих розвішуються шпаківнідуплянки та інші «пташині будиночки». Повернення птахів святкується також як прихід весни.

Вперше цей день, як масове дитяче свято, стало проводитися в Сполучених Штатах Америки. Організатором виступив педагог з містечка штату Пенсильванія.

Незважаючи на канікули вихованці Шамраївської НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня – дошкільний навчальний заклад» Сквирської районної ради Київської області також зібралися на шкільному подвір’ї на свято зустрічі пернатих друзів. У виховному заході, ініційованому державним підприємством «Білоцерківське лісове господарство», окрім учнів – господарів урочистостей, від лісгоспу взяли участь начальник відділу лісового господарства Рижов О.М., інженер-лісопатолог Губрій А.В. та майстер лісу Сквирського лісництва Поясник Р.М..

В інтерактивному класі з учням проведена бесіда про історію свята, користь та значення орнітологічної фауни в Україні та світі, роль птахів в регулюванні чисельності шкідників лісу та полів. В процесі заходу діти та гості переглянули відеоматеріали з виготовлення шпаківень і іншого штучного житла для птахів, обговорили варіанти його виготовлення та рекомендації до встановлення у дворі школи. У практичній частині заняття учні разом з начальником управління агропромислового розвитку Сквирської РДА Сиворакшою М.В., педагогами та директором навчально-виховного комплексу Гончаруком О.Г., сільським головою Левіцькою В.П. та  після інструктажу з техніки безпеки розвісили шпаківні на території школи і прилеглого до її території парку села Шамраївка.

 

Дерев’яні будиночки у кількості 55 одиниць були виготовлені силами Сквирського лісництва та передані школярам району в рамках акції «Майбутнє лісу в твоїх руках».

Крім того представники державного підприємства «Білоцерківське лісове господарство» надали учням та педагогам пропозицію про створення учнівського шкільного лісництва на базі Шамраївської школи про що отримали схвальні відгуки учнів та педагогів.