Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП “Богуславський лісгосп”

28 листопада 2017 року об 11.00 год. працівники ДП «Богуславський лісгосп» задля збереження трудових колективів лісогосподарських підприємств, їх соціального статусу та збереження належного соціально-економічного захисту членів профспілки, недопущення знищення лісогосподарської галузі України, вийшли на мітинг до Богуславської районної адміністрації.

Нагадаємо, що нещодавно в ДП «Богуславський лісгосп» відбулися збори трудового колективу підприємства, де була обговорена позиція трудового колективу державного підприємства «Богуславське лісове господарство» щодо прийняття Стратегії сталого розвитку та інституційного реформування лісового господарства України на період до 2022 року.

На зборах працівникам донесли до відома, що 15.11.2017 на засіданні Кабінету Міністрів України було схвалено проект Стратегії сталого розвитку та інституційного реформування лісового господарства України на період до 2022 року.

Досить насторожуючим фактором є те, що вищезазначений проект був схвалений без обговорення та його немає у вільному доступі.

Із повідомлень, які були розміщені у засобах масової інформації, стали відомі окремі деталі схваленої Стратегії, про які було поінформовано працівників підприємства.

Так, проектом Стратегії передбачено передачу функцій здійснення господарської діяльності у сфері лісового та мисливського господарства новоствореному суб’єкту господарювання державної власності, повноваження щодо управління корпоративними правами якого здійснюватиме Кабінет Міністрів України. Це, по-перше, суперечить Конституції України, а, по-друге, у разі утворення нового суб’єкта господарювання відбудеться монополізація ресурсу та є незрозумілою подальша доля існуючих лісогосподарських підприємств, які на сьогоднішній день працюють стабільно і є основними платниками податків та роботодавцями в сільських місцевостях.

З огляду на це, лісівники Богуславщини одноголосно підтримали пропозицію голови профспілкового комітету ДП «Богуславський лісгосп» Дорошенко Т.О. про проведення Всеукраїнських зборів профспілкового активу лісової галузі України 23.11.2017 року щодо включення до Стратегії сталого розвитку та інституційного реформування лісового господарства України на період до 2022 року, схваленої на засіданні Кабінету Міністрів України 15.11.2017 року, позиції профспілки працівників лісової галузі, яка полягає в тому, щоб:

  1. Терміново відновити фінансування лісогосподарських заходів за бюджетною програмою 2805060 «Ведення лісового і мисливського господарства, охорона і захист лісів в лісовому фонді».
  2.  Домагатися беззаперечного зняття з розгляду питання щодо створення єдиного лісогосподарського підприємства та ліквідації діючих підприємств галузі.
  3.  Ініціювати відміну рішення Уряду від 15 листопада 2017 року «Щодо схвалення Стратегії розвитку лісового господарства України». А також висунення Стратегії розвитку лісового господарства, розробленої із залученням фахівців лісової галузі та схваленої міжнародними експертами, для широкого обговорення в фахових колах і суспільстві та в подальшому обов’язкове узгодження її з громадськими організаціями.
  4. Підняти питання про пряме підпорядкування Державного агентства лісових ресурсів України Кабінету Міністрів України та виведення його з-під координації Міністра аграрної політики та продовольства України.
  5. Пропонувати визначити Державне агентство лісових ресурсів України головним розпорядником бюджетних коштів при прийнятті Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік».
  6. Звернутися до районної ради щодо недопущення опублікування та набрання чинності схваленої без обговорення Стратегії реформування лісового господарства, додатково обговорити нові зміни та попередити знищення зелених легенів України та їх приватизацію.

До мітингуючих вийшли заступник голови райдержадміністрації Салата О.П. та заступник голови Богуславської районної ради Резніченко А.Л.

Головний лісничий Шевченко О.В. вручив листа із проханням не допустити опублікування та набрання чинності схваленої таємно Стратегії реформування лісового господарства, вжити можливих заходів щодо додаткового обговорення нових змін та попередити знищення зелених легенів України та їх приватизацію. Керівництво району висловило свою підтримку щодо збереження цілісності лісогосподарської галузі, підприємств, як юридичних осіб, структурної вертикалі державного управління, так як ДП «Богуславський лісгосп», як і інші лісогосподарські підприємства є найбільшими платниками податків всіх рівнів.

Адміністрація лісгоспу

Детальніше www.facebook.com/photo.php