Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП “Білоцерківський лісгосп”. АКТИВІЗУВАЛАСЬ НЕЛЕГАЛЬНА ТОРГІВЛЯ ЧЕРВОНОКНИЖНИМИ РОСЛИНАМИ.

З приходом весни активізувалась нелегальна торгівля червонокнижними рослинами. В рамках операції «Первоцвіт-2018» 03 квітня 2018 року державним інспектором з охорони навколишнього природного середовища Київської області відділу екологічного контролю природно-заповідного фонду, рослинного та тваринного світу Державної екологічної інспекції у Київській області спільно із працівниками Ставищенського ВП Сквирського ВП ГУНП в Київській області та працівниками Ставищенського лісництва ДП «Білоцерківське лісове господарство» проведено державний нагляд (контроль) щодо збереження ранньоквітучих об’єктів рослинного світу занесених до Червоної книги України на території Ставищенського району.

У ході проведення рейдової перевірки у с. Сніжки вздовж автодороги Київ-Одеса виявлено факт незаконної реалізації первоцвітів без відповідних дозвільних документів, що є порушенням ст.ст. 30, 40  Закону України «Про рослинний світ», ст.ст. 19,20 Закону України «Про Червону книгу України». На п’ятьох громадян складено протоколи про адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч.2 ст. 88-1 КУпАП. Адміністративні матеріали будуть спрямовані до Ставищенського районного суду для прийняття рішення згідно з діючим законодавством.

Державна екологічна інспекція у Київській області попереджає про відповідальність за знищення та продаж червонокнижних рослин, а також  закликає громадян не купувати первоцвіти, адже купуючи рослину, занесену до Червоної книги України, Ви стаєте  співучасником злочину.

 

Детальніше https://deiko.gov.ua/aktivizuvalas-nelegalna-torgivlya-chervonoknizhnimi-roslinami.html