Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП “Димерський лісгосп”.

Птахи-окраса нашої природи


Весна – прекрасна та чарівна пора року. Усе навкруги пробуджується від зимової сплячки. З’являються бруньки на деревах, пробиваються крізь землю перші весняні квіти, веселіше усміхається сонечко на небі… Та найбільшим дивом та справжнім святом є приліт птахів із теплих країв.
Птахи – це окраса рідної природи та нашого життя. Вони звеселяють нас, рятують від смутку, чарують мелодійним дзвінкоголосим співом, незвичайним оперенням і зовнішнім виглядом.
З давніх-давен приліт перших перелітних птахів сприймався нашими пращурами як велика весняна радість. Українці здавна шанували птахів, чекаючи на їх приліт з далеких країв, бо вважали, що птахи на своїх крилах приносять весну. Поява пернатих знаменувала прихід справжньої весни, слугувала підтвердженням щорічного оновлення землі після довгої холодної зими.
Кожного дня ми з нетерпінням поглядаємо на небо, сподіваючись побачити лелек, шпаків, жайворонків, ластівок.
Першими прилітають із теплих країв шпак і жайворонок, — символ весни.
Тож і Міжнародний день птахів припадає на перший день квітня — місяця, коли повертаються на «літні квартири» всі ранні крилаті мігранти.
Зграї птахів навесні прилітають у рідну місцевість , але птахи не відпочивають після подорожі, а відразу беруться за діло.
Весняні турботи птахів — це будування гнізд та виведення пташенят. Пташині турботи наповнюють життям сади й ліси. Птахи будують гнізда з радістю. Так приємно завітавши до весняного лісу поринути в чарівні музичні трелі пернатих вокалістів.
Тож і цього року чекаючи повернення додому пернатих друзів лісівники ДП »Димерське лісове господарство» виготовили та розвісили в лісових насадження 200 штук шпаківень – житло, яким, окрім шпака, користуються багато інших корисних птахів.
Птахи – це вірні помічники та друзі!.
Користь від птахів дуже велика, адже їх недарма називають пернатими помічниками людини. Вони знищують неймовірну кількість комах, які можуть завдати непоправної шкоди деревам та сільськогосподарським посівам. Наприклад, одна синичка за день з’їдає стільки гусені, метеликів та жучків, скільки важить сама. Тому можна собі тільки уявити, яку кількість врожаю вона збереже від шкідників…
Лісова охорона Державного Підприємства «Димерське лісове господарство» звертається до всіх громадян , тож шануймо та бережімо наших пернатих друзів та помічників!

 

 

Директор ДП «Димерське лісове господарство» В.І.Глущенко