Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП “Димерський лісгосп”. Лісівники – одна дружна родина, де кожен працює на совість!

Головне завдання працівників лісової галузі України – це підвищення якості лісових насаджень та введення в лісові культури різних видів високопродуктивних деревних порід. Адже створення лісових насаджень – завжди стоїть на першому плані ,і цьому процесу приділяється значна увага. Вибір тієї чи іншої пори має враховувати біологічні особливості лісових порід, що культивуються, враховувати мікроклімат місця, де створюється насадження,  грунтові умови та інші фактори.

Дотримання всіх вимог створення лісових культур від посіву насіння та проведення підготовки ґрунту до висадки сіянців – запорука успішного вирощення молодого лісу і його природного розвитку в майбутньому. Адже процес вирощування лісу – багаторічна та безперервна праця. Для того, щоб в наступному році було чим відтворювати лісові насадження, працівники держлісгоспів заготовлять тонни насіння різних порід дерев. Таким чином замикається природний цикл відтворення лісів: із шишки – насінина, потім – сіянець, далі – саджанець.

Цього року, так як і кожного, в жовтні – листопаді місяці  Державне Підприємство «Димерське лісове господарство» завершило найвідповідальнішу місію – лісокультурну кампанію 2018 року. Впродовж цього терміну було використано кожну погожу днину для посадки лісових культур.

За підсумками осінньої інвентаризації в лісових розсадниках лісгоспу вирощено 3 млн.177 тис.шт. високоякісного посадкового матеріалу , який буде використовуватись при створенні нових лісових насаджень весною 2019 року.

В весняно-осінній період створено лісових культур на 260 га, при запланованих обсягах 232 га. Проведено доповнення лісових культур на площі 322 га, та проведено догляду за ними на 836 га.

Підготовлено грунту під лісові культури на наступний рік на площі 83 га( при запланованих 80 га).

За цими цифрами стоять люди-чудовий дружній і сумлінний колектив підприємства, який в цей неспокійний час для лісового господарства наполегливо працює для створення високопродуктивних лісових насаджень та раціонального не виснажливого використання наявних ресурсів.

Колектив ДП «Димерське лісове господарство» сподівається, що лісові культури створені підприємством, будуть радувати густими лісами наступні покоління, і кожного року до посадки будуть приєднуватись ще більше небайдужих людей. Адже відновлення лісів залежить саме від наших спільних зусиль.

 

Директор ДП «Димерське лісове господарство»

В.І.Глущенко