Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП “Димерський лісгосп”. Любіть ліси , плекайте їх!

Ліс – це життя самої планети. Вабить вiн до себе в будь-яку пору року. I ранньої весни, коли на ледь звільнених від снігу проталинах прокидається сон-трава, а пробудженi берези кидають на землю свої першi сльози. Та й в зенiтi літа, стомлені від тривалих походів, мандрiвники знаходять пiд його крилатими шатами притулок вiд спеки. I восени, коли в нескінченних килимах вересу ховаються вiд ока любителiв тихого полювання боровики, а в сизих низинах виставляють напоказ свої червонi шапочки красенi пiдосичники.

Світлина від Людмили Шрамкової.
З метою поширення знань про ліси та їх важливість для існування життя на планеті, виховання у молоді шанобливого ставлення до природи, забезпечення зацікавленості у збереженні лісових насаджень, дотримання правил поведінки в лісі, ДП «Димерське лісове господарство», як і всі лісівники України, щорічно бере участь в акції «Майбутнє лісу у твоїх руках».

Світлина від Людмили Шрамкової.
В рамках акції школярі та учнівська молодь брали активну участь у створенні нових лісів. Висаджені дитячими руками маленькі деревця, через десятки років будуть радувати своєю неповторністю наступні покоління людей, а молодь навчиться бережного ставлення до навколишнього природного світу, тому що людина завжди цінила те, що створено своїми руками.
Дитячий конкурс малюнків на тему «Людина та ліс», який проводять лісівники ДП «Димерське лісове господарство» для школярів, вже став хорошою щорічною традицією.

Світлина від Людмили Шрамкової.
Головною метою конкурсу є підвищення рівня усвідомлення школярами ролі та значення лісу в житті людини, формування екологічної свідомості.
Ось і в цьому році лісгоспом на протязі квітня – травня було проведено конкурс на кращий малюнок на тему «Людина та ліс» серед дітей шкіл, які розташовані в зоні діяльності ДП «Димерське лісове господарство».
В конкурсі прийняли участь учні загальносвітніх навчальних закладів, а саме : ОЗНК Катюжанської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Димерської ЗОШ І-ІІІ ступенів№1, Литвинівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, НВК Димерської гімназії ЗОШ-І, Глібівської та Руднє-Димерської ЗОШ І-ІІ ступенів, Ясногородської ЗОШ І-ІІІ ступенів, серед учнів 1-4 класів. Загалом участь в конкурсі взяли 89 школярів. На конкурсі було представлено 91 малюнок.
Всі діти показали надзвичайно високий рівень майстерності, всі вони дуже старалися показати своє бачення того, що ліс – це не тільки безцінний дар природи, але і й краса, втілення життя і здоров’я.
За результатами конкурсу були визначені переможці:
І-е місце — зайняла учениця 3-А класу Софія Сінєнок ОЗНК Катюжанської ЗОШ І- ІІІ ступенів, — за малюнок «Золота осінь».
ІІ-є місце — зайняла учениця 4-Б класу Корнійчук Ярина Димерської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 , — за малюнок «Краса лісу зовсім поруч » .
ІІІ-е місце — зайняла учениця 3-А класу Григорян Каріне НВК «Димерської гімназії ЗОШ І ступеня»,— за малюнок «Барви лісу».
Всі учасники конкурсу були нагороджені почесними грамотами, а переможці отримали грошові винагороди: за І місце –300грн, за ІІ місце –200 грн, за ІІІ місце –100 грн.
Директор Державного Підприємства
«Димерське лісове господарство»
Василь Глущенко