Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП “Фастівський лісгосп” Двомісячник благоустрою населених пунктів

В рамках двомісячника благоустрою населених пунктів та з метою підвищення екологічної культури населення і покращення санітарного стану навколишнього середовища, за ініціативи адміністрації ДП «Фастівський лісгосп» та сприяння голів комітету самоврядування мікрорайонів Казнівка та Потіївка, 12 квітня було організовано проведення весняної толоки.
Прогнозований зарання дощ відступив, і хоча було прохолодно, але суха сонячна погода давала можливість працювати.
До працівників центральної садиби лісгоспу і Фастівського лісництва приєдналися мешканці мікрорайонів Казнівка та Потіївка. Вже традиційно, ініціативу лісівників підтримали вчителі і учні школи № 7. Також на прохання директора лісгоспу, до заходу долучився і Фастівський комбінат комунальних підприємств та виділив необхідну техніку. Допоміг автотранспортом і житель мікрорайону Казнівка Валентин Роженко.
Загалом, в акції з благоустрою взяли участь біля 80 чоловік. Лісове господарство заздалегідь подбало про забезпечення учасників заходу рукавичками і пакетами для сміття.
Прибирання, як завжди проводили за трьома локаціями: у лісі, що знаходиться між конторою лісгоспу та Інтернаціональним кладовищем; по маршруту Потіївка – зупинка «Школа №7» та від останньої зупинки маршруту «Унава» до Блок-поста.
Через низьку екологічну культуру наших людей, роботи вистачало усім: учасники заходу збирали сміття в лісі і на узбіччях доріг, які прилягають до лісових масивів, прибирали територію скверу біля пам’ятного знаку чорнобильцям та залізничної колії. Крім того на прибраних від побутового непотребу місцях, школярі висаджували каштани і клени, які виділив лісгосп.
Хочеться відмітити, що завдяки розчищенню лісу біля контори лісгоспу, яке лісівники провели минулого року, сміття стали викидати менше, але великою проблемою залишається сміттєзвалище біля самого кладовища. В той час, коли працівники лісгоспу його прибирали, задіявши трактор і самоскид підприємства та екскаватор комбінату комунальних підприємств, люди продовжували нести всілякий непотріб, не реагуючи на зауваження, хоча за кілька десятків метрів розміщені сміттєві бачки.
Мабуть кожен пересічний громадянин хоче, щоб його населений пункт був чистим і затишним, але для цього потрібно почати з елементарного – не смітити самому. І дуже прикро, що люди, які цивілізовано платять за вивіз сміття, прибирають його після інших, а ті, що його викидають – не долучаються до подібних акцій. Тому в черговий раз, звертаємося до місцевого населення з проханням не викидати сміття, а знайти можливість для організованого вивозу, або викидати у виділених для цього місцях, щоб відпочинок у лісі був гарним, без неприємних сюрпризів.
Заходи з благоустрою відбулися і у всіх підрозділах підприємства. Лісівники Дорогинського, Веприківського, Снітинського та Фастівського лісництв прибирали свої території та очищали прилеглі лісові масиви від побутового непотребу.
Сьогоднішня акція – це лише початок такої важливої і потрібної справи. Фастівський лісгосп і надалі ініціюватиме проведення акцій з благоустрою та природоохоронних заходів. Сподіваємося, що з кожним разом кількість небайдужих до стану нашого довкілля буде збільшуватися.
Хочемо висловити щиру подяку за сприяння в організації і проведені толоки головам комітетів самоорганізації населення мікрорайонів Казнівки – Олені Зєвако, та Потіївки – Таїсії Ковбі, директору школи №7 – Віктору Камінському, керівнику Фастівського комбінату комунальних підприємств – Валентині Войтенко та головному інженеру – Вячеславу Тесмінецькому, керівникам підрозділів Фастівського лісгоспу, а також працівникам лісового господарства, школярам, їх наставникам та всім учасникам заходу, які знайшли час для такої важливої справи.

Детальніше https://www.facebook.com/permalink.php