Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП “Фастівський лісгосп”. Нехай не мучать докори сумління.

Нехай не мучать докори сумління

Ще місяць до найочікуваніших зимових свят та вже відчувається передноворічний настрій: в магазинах з’явилися ялинкові прикраси, предмети декору, подарунки; люди метушяться у пошуках речей, які б скрасили їхнє свято; у соціальних мережах все частіше можна побачити майстер-класи створення новорічного декору власними руками і т. д.

Та основним символом новорічних свят є все-таки ялинка, до вибору якої українці підходить з особливою відповідальністю. Виробники пропонують великий вибір штучних ялинок, віночків, гірлянд, але залишається ще досить багато прихильників «живих» ялинок, які приносять у дім аромат лісу, хвої і особливий настрій. Правда інколи у людей підкрадаються сумніви щодо такого вибору – багато хто вважає, що цим лісівники завдають шкоди лісу.

Насправді, лісові господарства, реалізовуючи ялинки чи сосни не завдають шкоди лісовим масивам, а хвойні дерева для продажу рубають заплановано на спеціальних плантаціях новорічних ялинок.

Щоб ви могли насолоджуватися зеленою красунею, працівники лісгоспу на її вирощування витрачають щонайменше біля 10 років та немалі кошти. Все починається із збору насіння, яке потім висівають у короба та у відкритий грунт лісових розсадників і для отримання якісних сіянців, протягом 1-2 років проводять підживлення, ручне прополювання, а для поливу використовують автоматичну або крапельну систему зрошування. Вирощені сіянці висаджують на спеціальні плантації, де вони також потребують догляду та охорони у вигляді обкошування, формування крони і патрулювання.

У Фастівському лісгоспі на сьогоднішній день плантації новорічних ялинок займають площу біля 50 га.
Незабаром запрацюють ялинкові майданчики, хвойні дерева почнуть заготовляти для потреб населення. І якщо ви придбаєте зелену красуню у відведеному для цього місці і з биркою, то нехай вас не мучать докори сумління.

Для тих, хто принципово не хоче прикрашати зрубану ялинку, у лісгоспі вирощують хвойні рослини із закритою кореневою системою у горщиках.

Адміністрація лісгоспу

Детальніше www.facebook.com/photo.php