Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП “Іванківський лісгосп”. Екскурсія для юних спортсменів.

Для вихованців спортивної школи єдиноборств «Берсерк», які зараз відпочивають в літньому таборі «Древлянська Січ», в лісі, неподалік села Рудня-Тальська лісівниками ДП «Іванківський лісгосп» була проведена екскурсія. Діти разом із своїм наставником Примаченко А.В. мали змогу ознайомитися з основними напрямками діяльності лісгоспу. Помічник лісничого Феневицького лісництва Зелінський Б.В. та пр.інженер з лісових культур Нечипоренко Н.О.

Світлина від Іванківський лісгосп.

провели екскурсію по шишкосушилці, де детально розповіли і показали, де і як переробляють шишки сосни. Юним гостям, які не були в нас минулого року, лісничий Феневицького лісництва Слободян В.О. показав як вирощуються сіянці сосни, в контрольованому середовищі, в коробах, як виготовляються такі короба, якраз в лісництві тривають роботи по їх виготовленню .

Світлина від Іванківський лісгосп.

Потім переїхали на лісокультурну площу, яку весною вихованці «Берсерку»  (навіть деякі з присутніх сьогодні) допомагали насаджувати. Наочно діти побачили якими темпами зростає ліс.

Світлина від Іванківський лісгосп.

Далі була поїздка на ЛПС. З захопленням присутні спостерігали на моніторі за роботою системи відеонагляду, яку використовують на підприємстві для запобігання та ранньому виявленню лісових пожеж. Кожен бажаючий спробував користуватися  РЛО – ранцевим лісовим оприскувачем, який використовують при гасінні пожеж.

Світлина від Іванківський лісгосп.

Не менш цікавим було знайомство з квадрокоптером, який використовується для моніторингу стану лісових масивів. Провідний інженер лісового господарства Усенко Д.С. показав прилад у роботі.

Світлина від Іванківський лісгосп.

Наприкінці екскурсії лісівники  запросили дітей на смачний куліш та солодощі.

Прес-служба ДП “Іванківський лісгосп”

20.07.2018р