Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП “Іванківський лісгосп” Семінар – навчання “Всихання соснових насаджень. Проблеми та шляхи їх вирішення”

12 – 13 жовтня на базі ДП “Іванківський лісгосп” під головуванням директора підприємства Олександра Калапац та за участі: першого заступника начальника Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства (далі – Управління) Руслана Гузенка, директорів, головних лісничих, інженерів з охорони та захисту лісу та ін. спеціалістів підпорядкованих Управлінню підприємств, відбувся семінар – навчання на тему : “Всихання соснових насаджень. Проблеми та шляхи їх вирішення”.
           У семінарі прийняли участь: кандидат сільськогосподарських наук, директор Поліського філіалу УкрНДІЛГА Шевчук В.В.; кандидат сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник Поліського філіалу УкрНДІЛГА Бородавка В.О.; кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник Поліського філіалу УкрНДІЛГА, член-кореспондент Лісівничої академії наук України Орлов О.О.; аспірант, науковий співробітник Поліського філіалу УкрНДІЛГА Жуковський О.В.; науковий співробітник Поліського філіалу УкрНДІЛГА Бородавка О.Б.; професор Національного університету біоресурсів і природокористування України, член – кореспондент ЛАНУ, відмінник лісового господарства України, Заслужений лісівник України – Віктор Маурер.
          Серед запрошених були присутні представники органів місцевого самоврядування на чолі з головою Іванківської РДА Лісогором М.Е.; Іванківської районної Ради Потієнком В.І.; головою Поліської РДА Янковим О.Г.; депутат Київської обласної ради Урупа М.М., представники державної ветеринарної та фіто санітарної служби України, доцент кафедри біології лісу та мисливствознавства, заслужений науково-педагогічний працівник Національного університету біоресурсів і природокористування України Завада М.М., представники громадськості та ЗМІ, активісти та інші.
          Після докладів, дискусій, обговорення причин виникнення “Екологічної пожежі”, враховуючи катастрофічні масштаби та темпи її поширення, науковці та дійшли згоди та надали рекомендації – що основними заходами призупинення цього явища є своєчасне виявлення та вилучення хворих дерев з лісу, та для оперативного вирішення питань пов’язаних з погодженням заходів та з поліпшення санітарного стану лісів, треба активно залучати місцеві громади, науковців, екологів та інших небайдужих.
Детальніше www.facebook.com/photo.php