Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП « Поліський лісгосп». ТІЛЬКИ Ж НЕ ЦІНОЮ ЛІСОВОЇ ПОЖЕЖІ!

Літо сягає свого найбільшого розквіту.  Зараз триває сезон збирання лісових ягід. Але мабуть не всі замислювались над тим, правильно вони поводяться в лісі. А це є актуальним питанням на даний час, зараз дуже велика вірогідність виникнення лісової пожежі Причина цих пожеж очевидна – необережне поводження з вогнем населення, збирачів ягід. Так, зрозуміло, що зібравши декілька кілограмів лісових ягід чорниці, можна поласувати ними і тепер, і взимку, можна заробити і певні кошти (в районі є пункти прийому ягід від населення), але тільки ж не ціною лісової пожежі.

         Збирачі ягід поринають в це захоплення, кидають недопалки, підпалюють вогнища. Ситуацію ніхто не контролює , та й проконтролювати її практично неможливо. Річ у тім, що в чорниці дуже  розгалужене коріння, яке утворює товстий шар підстилки. На перший погляд вогнище ніби й загасили, але на тому місці через деякий час (годину, дві, десять…) може спалахнути пожежа.

Таку пожежу дуже важко загасити, контролювати осередок пожежі необхідно довгий період, поки не настане довготривала дощова погода.

        Тож, хотілося б звернутися до жителів району: будьте обережні в лісі, збираючи  ягоди та  нагадати, що розпалювання  багаття  в лісі в пожежонебезпечний період суворо заборонено, що це є порушення правил  пожежної безпеки в лісі , яке несе за собою адміністративну відповідальність та штрафні санкції. Отже, перш ніж запалити сірник в лісі, подумайте про це.

 

 

Інженер ОЗЛ

ДП «Поліський лісгосп»                                   

Людмила Овсієнко