Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП “Тетерівський лісгосп”. Безперервне лісовпорядкування – інформаційна підтримка знань про стан лісового фонду та моніторинг лісогосподарських заходів.

Згідно  Лісового кодексу України, лісовпорядкування включає комплекс заходів, спрямованих на забезпечення ефективної організації  та науково обґрунтованого ведення лісового господарства, охорони, захисту, раціонального використання, підвищення екологічного та ресурсного потенціалу лісів, культури ведення лісового господарства, отримання достовірної інформації про лісовий фонд.

Матеріали лісовпорядкування є обов’язковими для ведення лісового господарства, планування і прогнозування використання лісових ресурсів.

В січні місяці поточного року Українським державним проектним лісовпорядним виробничим обє’днанням (В.О.Укрдержліспроект) проведено безперервне лісовпорядкування лісового фонду, постійним користувачем якого є Державне підприємство «Тетерівське лісове господарство», скорочена назва якого ДП «Тетерівський лісгосп».

Основним завданням безперервного лісовпорядкування є підтримання в актуалізованому стані інформації про лісовий фонд підприємства та проведення моніторингу виконаних лісогосподарських заходів за минулий рік. За матеріалами базового і безперервного лісовпорядкування створюється і підтримується в актуалізованому стані повидільна і картографічна бази даних лісового фонду.

Бази даних є складовою частиною інформаційної підтримки сталого розвитку лісового господарства та управління лісами і мають широке використання у виробничій і науковій сферах.

Адміністрація ДП «Тетерівський лісгосп»

 

На фото:

Проведення вимірювальної таксації, при безперервному лісовпорядкуванні.

інженер-таксатор 1 категорії комплексної лісовпорядкувальної експедиції Харчук А.М.і

фахівець лісогосподарського відділу ДП «Тетерівський лісгосп» Пригорницький В.І.